Wangle: Coogan ser ut som vår nya stjärna

Av: Carl Wangle

Publicerad:
Uppdaterad:

Visst, det blev inget tempo i loppet.

Men intrycket på Coogan är enormt.

Kolla sista 50 metrarna och intrycket över mål. Gåshud!

Återigen en annorlunda V75-omgång.

Momarken ställdes in men Bergsåker tog över.

Därmed blev loppen inte av ”V75-klass” och spelarna hade svårt att få ihop sina system på förhand.

Men omgången blev rätt favoritbetonad.

Favoriterna radade upp sig och både Payet, Coogan och Merritt vann som förhandsfavoriter. För oss spelare blev omgången en mardröm.

Men sporten lyste upp som vanligt i dessa tuffa tider där travet förenar oss spelintresserade. Omsättningen nådde nästan 125 miljoner kronor. Wow!

Bäst på V75? Coogan. Intrycket var löjligt bra. Folk skrek sig hesa om Queer Fish och experter kallade Coogan chanslös.

Nej, för mig är Coogan en ny stjärna. Som han ser ut. Propulsion Light.

I övrigt var Robert Bergh kung på hemmaplan och tog en dubbelseger.

Här är Sportbladets plusbetyg från omgången:

Coogan: Fick överta ledningen lätt och starten blev knepig för de andra ekipagen. Örjan Kihlström tog täten omgående och fick sedan bestämma i lugnt tempo. Men intrycket sedan var enormt. Kolla hur hästen ser ut över målgången och han vill nästan springa ur selen och bara skentrava. Det märks att Daniel Redén fått ordning rejält på den här talangen. Håll i er i år.

Lyx Håleryd: Wow, vilken prestation och vilken insats. Det var ett enormt lopp som hästen gjorde och hon krossade allt utvändigt ledaren. Snacka om att barfota-rycket gav enorm effekt och Rikard N Skoglund bara åkte undan till segern. Det här var bra gjort.

Payet: Tog lätt hand om ledningen och drog på i ett jämnt tempo loppet igenom. När bakspåren försökte komma med attack så stack Robert Bergh bara undan. Payet har nu två raka segrar och efter ett misslyckat fjolår så är han på rätt väg på allvar. Robert Bergh tycker verkligen om den här hästen.

Betting Ace: Var rejält bortglömd av spelarna och Robert Bergh baissade. Därför blev allt snack om stallkamraten Digital Dominance. Men då visade Betting Ace att hon verkligen är i toppform och Erik Adielsson körde ett perfekt lopp och snuvade tränaren själv på segern.

Merritt: Daniel Wäjersten drog inte alla växlar med barfota och jänkargvagn. Men det gick bra ändå. Hästen springer och bryter i svängarna rätt rejält, vilket måste fixas, men annars så var Merritt riktigt fin och fart har han verkligen som blir över i denna klassen. Han fick ett bra lopp och avgjorde lätt.

Love No Pain: Den stora favoriten satte inte en fot rätt när bilen släppte fältet och det blev galopp direkt. Favoriten fick inte ens chansen men många spelarna försvann ut V75-leken i och med galoppen. Det var ingen bra strykning kan man säga, men Love No Pain får plåstra såren och snabbt ta revansch. Fin häst!

Publicerad: