”En kvinna var nära att trilla omkull”

Spelbutikens andelsspel gav 1,3 miljoner på V75 • Kundernas reaktioner

avDaniel Söderbäck

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: PRIVAT, MIKAEL ROSENQUIST/TR BILD
Magnus Jönsson i spelbutiken MMP i Växjö satte sju rätt på V75.

Spelbutiken MMP i Växjö satte alla sju rätt på V75 – efter att ha prickat in superskrällen.

Vinsten som 22 andelsköpare fick dela på i lördags: 1,3 miljoner kronor.

– Det en kvinna som var med och vann, hon var nära att trilla omkull. Hon hade inte aning om vinsten, säger Magnus Jönsson som driver spelbutiken.


ANNONS: Nu kan du ta rygg på Sportbladet-experternas andelssystem på V86 och V75. Här kan du gå med i laget. [Extern länk]


Under lördagens avgjordes V75 på Jägersro med en jackpott på 50 miljoner kronor.

I den sjätte V75-avdelningen steg värdet ordentligt efter att jätteskrällen 7 Velvet Gio vann med Ulf Ohlsson i sulkyn. Duon var bara spelad till en procent och fick vinnaroddset 41,34.

När sedan 10 Cobbys Olifant avslutade V75-7 med seger gav enbart sju rätt 589 051 kronor.

”Verkligen skitkul”

Mest i landet drog spelbutiken MMP i Växjö in. Deras andelsspel i butiken kostade 231 kronor per andel och spelade in totalt 1 366 817 kronor. Totalt fick 22 andelsköpare 60 000 kronor vardera.

– Det är verkligen skitkul. De senaste två åren har vi varit alldeles för dåliga, det är bara att erkänna det, men folk har ändå varit trogna och köpt våra andelar. Detta är precis vad vi behövde, det ger en snöbollseffekt, säger Magnus Jönsson, 52, som äger butiken tillsammans med två kollegor.

På systemet, som gjordes av en av butikens stamkunder, spikades storfavoriten Giant Shadow (V75-3) och Niky Flax (V75-5).

Att systemet lyckades få in superskrällen Velvet Gio i de sjätte avdelningen var knappast en slump, enligt Magnus.

– Det är hans sätt att tippa på och det vet de som är med på en andel, det är risken man tar. Han kan få ett rätt ibland.

Kom med tårta

Magnus följde inte loppen men har fått ta del av kundernas reaktioner när de kommit in i butiken efter lördagens miljonvinst.

– I måndags var en av vinnarna inne med en jättefin tårta till oss och till alla som var i butiken. Det var trevlig, sedan har det kommit mycket grattis till oss på Facebook, säger Magnus.

Bästa reaktionen kom dock från en kvinna som var med på systemet. Hon hade inte en aning om att systemet gav en miljonvinst totalt och 60 000 kronor per andel.

– När hon fick reda på det var hon nära att trilla omkull. De reaktionerna är jätteroliga och det var nästan så jag fällde en liten tår. Det är så häftigt, avslutar Magnus.


ANNONS: Nu kan du ta rygg på Sportbladet-experternas andelssystem på V86 och V75. Här kan du gå med i laget. [Extern länk]


Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

V75

Jägersro

Trav