”Helt sagolikt – det bästa som har hänt”

I.T.Inventor spurtade hem segern i V75-2 på Axevalla med kusktalangen Magnus A Djuse.

Det till Gävletränaren Johanna K Karlssons stora glädje.

– Det är helt sagolikt, jublade hon i TV12 efter loppet.

V75-2 på Axevalla blev ett lopp helt i publikens smak med rejäl körning hela vägen. Den tidigare handbollsstjärnan Magnus Jernemyrs häst Choco Garline fick göra jobbet utvändigt om ledande Andover Hudson och det första varvet, i den rejäla blåsten, gick på snabba 1.13,9.

Trots det kunde Choco Garline koppla greppet in i slutsvängen men man kunde inte stå emot I.T.Inventor över det långa upploppet.

”Helt fantastiskt”

Tränare till vinnaren är Johanna K Karlsson som tillsammans med sin sambo Elias Strandberg presenterade sin häst i bästa skick. Tränarparet var såklart väldigt glada efter segern som var värd 110.000 kronor.

– Det är helt sagolikt, det här är det bästa som har hänt. Helt fantastiskt. Han är allt, han är som ett andra barn. Har varit lite ofräsch men nu är vi på gång, sa Johanna K Karlsson i TV12.

– Det är häftigt, speciellt med den här hästen som betyder mycket för oss, sa Elias Strandberg i segerintervjun på Axevalla.

”Kändes ganska säkert”

För kusklöftet Magnus A Djuse fortsätter alltså framgångarna och han kunde räkna in årets tredje V75-seger.

– Det var inga problem för mig. Jag satt en bit bak och hade bra ryggar, det var perfekt. Han kändes fin hela vägen. Han avgjorde flegmatiskt och gick undan när jag begärde det av honom, det kändes ganska säkert ändå, sa Magnus A Djuse.

Se loppet igen! (Extern länk)

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

ÄMNEN I ARTIKELN