Åbys glädjebesked: Stjärnhäst kommer

Franske stjärntränaren skickar häst till Sverige

Av: Christoffer Wickman

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: MATILDA ÖHRMAN / TR BILD
Looking Superb kommer till Åby och Paralympiatravet

Här är Åbytravets glädjebesked.

Jean Michael Bazires stjärna Looking Superb kommer till Paralympiatravet.

– Det ska bli spännande att se honom, säger Åbytravets sportchef Jon Walter Pedersen.

Det blir internationellt deltagande i Paralympiatravets final på Åby i Mölndal utanför Göteborg lördagen den 25 april – där vinnaren kammar hem en miljon kronor.

Den franske stjärntränaren Jean Michael Bazire skickar nämligen Looking Superb till Sverige och fjolårets deltagare i Elitloppet kommer att köras av svenske stjärnkusken Björn Goop.

”Mött tuffa hästar i vinter”

Looking Superb är en norskfödd häst som sedan slutet av 2018 tränas av franske demontränaren Jean Michael Bazire och i dennes regi har Looking Superb tagit klivet in i eliten på allvar. Looking Superb kommer närmast från en start i Grand Criterium du Vitesse och i fjol var han med i Elitloppet på Solvalla. Hittills i karriären har Looking Superb tjänat över sex miljoner kronor.

– Looking Superb har mött tuffa hästar hela vintern och det ska bli spännande att se honom på 1000-meters bana igen. Det är annorlunda förutsättningar för Paralympiayravet i år och därför är det extra roligt att vi får se internationella inslag, säger Åbytravets sportchef Jon Walter Pedersen.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN