V75-tips

”Han är bara bäst trots spåret – V75-spik”

Per Nicklassons V75-tips • Tipsettor, skrällar och motbud till V75 på Solvalla, söndagen den 29 maj

Av: 

Per Nicklasson

Månlykke A.M. och Gunnar Melander spikas i V75–1.
Månlykke A.M. och Gunnar Melander spikas i V75–1.

TRAV

Här är Sportbladets V75-tips till söndagens omgång på Solvalla den 29 maj.

Sportbladets expert Per Nicklasson guidar dig – lopp för lopp.

Spelstopp 15.00

TV12 18.30

TV4 11.30

ATG Live 11.30


ANNONS: V75 på söndag. Här kan du rygga Sportbladet-experternas system. Selstopp 15.00. [Extern länk]


LÄS ALLTING INFÖR ELITLOPPSHELGEN HÄR

Per Nicklassons V75-tips:

Bästa spelet

Lägg alla våra sju tipsettor i en vinnarraket. Sedan kan ni göra ett system av fyrlingar med dem. Ju fler som radar upp sig desto bättre.

Spikarna

8 Månlykke A.M. (V75-1 är så otroligt bra, med hårdheten att kunna vinna från alla positioner.

4 Hail Mary (V75-3) kommer tidigt till ledningen?

Tänk på att …

det kommer att vara mycket publik på Solvalla i helgen. Men det finns inte längre några totoluckor (kan det verkligen vara så att dom envist håller fast vid det beslutet?) på banan. Det gäller alltså för den ovana travbesökaren att öppna konto på atg.se ifall ni tänkt er att göra ett spel eller fler.

Tränarligan

1) Daniel Redén, 11 segrar

2) Robert Bergh, 7

3) Jörgen Westholm, 6

4) Johan Untersteiner, 6

5) Daniel Wäjersten, 6

Stora systemet

Avd 1: 8 Månlykke A.M. (10–1)

Avd 2: 1–2–8–3–7 (5–6)

Avd 3: 4 Hail Mary (2–7)

Avd 4: 3–2–1–9–6–11–10 (8–12)

Avd 5: 5–2–9 (8–7)

Avd 6: 2–3–4–6–1–10–7–5 (9–8)

Avd 7: 4–3–2–1 (10–6)

3 360 rader/1 680 kr

Lilla systemet

Avd 1: 8 Månlykke A.M. (10–1)

Avd 2: 1–2 (8–3)

Avd 3: 4 Hail Mary (2–7)

Avd 4: 3 Pure Atlas (2–1)

Avd 5: 5–2–9 (8–7)

Avd 6: 2–3 (4–6)

Avd 7: 4 Laradja Vrijthout (3–2)

12 rader x 10/60 kr

Chanssystemet

Avd 1: Alla tio startande (8–10)

Avd 2: 1–2 (8–3)

Avd 3: 4–2 (7–3)

Avd 4: 3–2–1 (9–6)

Avd 5: 5–2–9–8–7–6–1 (4–3)

Avd 6: 2 Callmethebreeze (3–4)

Avd 7: 4 Laradja Vrijthout (3–2)

840 rader/420 kr

DD-systemet

DD-1: 2–3

DD-2: 4 Laradja Vrijthout

2 rader


ANNONS: V75 på söndag. Här kan du rygga Sportbladet-experternas system. Spelstopp 15.00. [Extern länk]


V75–1


Loppet

Normalt sett hade vi sagt: ”Kul att spårlottningen gav favoriterna dåliga spår, för det blir ett jämnare lopp”. Men här hade vi sett fram emot en duell mellan Månlykke A.M. och Odd Herakles, där tanken var att den förstnämnde skulle försöka plocka ner den
senare antingen bakifrån eller från dödens. Nu tyder det mesta på att det inte blir så. Med Odd Herakles på bakspår är väl Månlykke bara bäst? Trots spåret.


Tipsettan

Inget ont om motståndet, det är trots allt de bästa kallbloden som finns i Norden. Men ändå: Är det inte så att Månlykke A.M. kan reglera det här motståndet även från
dödens om det krävs? Vi tror det.


Motbud

Skulle det på något mirakulöst vis lösa sig så att Odd Herakles trots bakspåret kan hitta till ledningen är han förstås en svår nöt att knäcka. Men då ska det också ske. Bakifrån blir det tufft för Odd Herakles.


Skrällbud

Vindsnabba Stjärnblomster lär spurta ner de flesta sista 300.


Spetsbud

Bra mycket öppnare spetsstrid nu när Odd Herakles drog bakspåret. Vi vågar faktiskt, med risk för att bara luras, utnämna någon till spetsfavorit. Men taktiskt borde Månlykke A.M. vara offensiv från start. Det är väl inte helt omöjligt att han i så fall släpps hela vägen till spets?


! Statistikvinnaren

Månlykke A.M..

Vår rankning

8 Månlykke A.M.

10 Odd Herakles

1 Todin

9 Stjärnblomster

2 Bellfaks

3 Söndre Jerkeld

7 Stallone

4 Åsrud Vilja

6 Tangen Haap

5 Nyland

V75–2


Loppet

Elitloppet, försök 1. Objektivt kunde spårlottningen knappast ha fallit ut på ett mer intressant sätt.


Tipsettan

Ett Elitloppsförsök vinner man inte i spårlottningen, men den kan vara avgörande för om man över huvud taget ska ha någon segerchans eller inte. Önas Princes segerchans sköt upp många procentenheter när han hade turen att dra innerspåret. Det finns normalt sett ingen som kan lura honom på ledningen. Vi ger honom goda möjligheter att kunna leda runt om.


Motbud

Brother Bill flög fram sista biten senast. Kan han få andra utvändigt nu, bör vara bra chans härifrån, och sitta still till åtminstone 500 kvar kommer han att avsluta oerhört vasst. Det är tempot första varvet som avgör om Brother Bill kan hinna fram till seger eller inte, men från det här läget blir vi förvånade om en felfri Brother Bill bommar finalen. Don Fanucci Zet är enda hästen i loppet som är bra nog att kunna
vinna trots mardrömslottningen. Men som vi minns från i fjol är det inte högprioriterat att vinna försöket. Örjan Kihlström kan nog göra som då: Se till att Don Fanucci kvalar in som tvåa eller trea med god spänst över mål. Vi tror att kretsen kring honom tror på god segerchans i en final även om man skulle hamna så långt ut som spår sex i denna. För övrigt har Don Fanucci Zet sett underbar ut i de förberedande loppen inför Elitloppet.


Skrällbud

Vi tror att det står mellan fem hästar men ser ingen av dem som ett skrällbud. Men Etonnant lär plocka bort hel del system om han vinner. Trots att man fick det spåret som kretsen kring honom helst ville ha.


Spetsbud

Önas Prince håller ledningen åtminstone åtta gånger av tio.


! Statistikvinnaren

Önas Prince.

Vår rankning

1 Önas Prince

2 Brother Bill

8 Don Fanucci Zet

3 Cokstile

7 Etonnant

5 Click Bait

6 Vernissage Grif

4 Perfetto

V75–3


Loppet

Elitloppet försök 2. Superspännande att se vilka som på allvar kan utmana Hail Mary. För det är väl han som ska besegras i första hand?


Tipsettan

Bara en start innanför västen efter skada. Det är ett stort frågetecken beträffande Hail Mary. Å andra sidan … intrycket i den där enda starten i nya regin – det känns ganska givet att han seglat upp som en av två stora favoriter till Elitloppssegern, och det här är ju årets mest spännande häst. Känslan är att han kan vinna detta från dödens om comebackloppet landat rätt. Vilket det lär ha gjort, annars skulle han väl aldrig ha tackat ja till inbjudan till Elitloppet? Vi spikar honom, tror att han kommer till spets.


Motbud

Admiral As upploppsgalopperade i ledningen i sin senaste start, den 6 april på Solvalla, och har därefter inte synts till på tävlingsbanan. Det har i sin tur inneburit att han blivit lite bortglömd i uppsnacket till Elitloppet. Men man ska komma ihåg att det här var en av de tidiga favoriterna till segern i årets Elitlopp. Det skulle vara kul att ge Örjan Kihlström sanningsserum för att få reda hur han – som kört såväl Don Fanucci Zet som Admiral As, och nu även Hail Mary en gång – ser på Admiral As i förhållande till stall Redéns två hästar. Det skiljer nog inte alls speciellt mycket
mellan de här tre fantastiska hästarna och Admiral As känns lite extra intressant när det ser ut som att han alltså kan bli aningen underskattad. Wivid Wise As och Who’s Who är de andra två som vi ser som tänkbaraste utmanarna om segern


Spetsbud

Det lutar väl ändå åt Hail Mary till spets?


! Statistikvinnaren

Hail Mary.

Vår rankning

4 Hail Mary

2 Admiral As

7 Vivid Wise As

3 Who’s Who

1 Snowstorm Hanover

6 Mister F.Daag

5 Night Brodde


ANNONS: V75 på söndag. Här kan du rygga Sportbladet-experternas system. Spelstopp 15.00. [Extern länk]


V75–4


Loppet

Trots en miljon kronor i förstapris tycks de allra bästa treåringarna sikta mot andra lopp. Ett utmärkt tillfälle för någon av dessa att ta hem en jättecheck alltså.


Tipsettan

Svårt att väga (och det är det som är tjusningen med spel) att väga de här hästarna mot varandra, men Pure Atlas är den som har övertygat mest på oss. Kan visa sig vara överlägsen, men vi garderar.


Motbud

Vi gillade intrycket på Diapason i dennes årsdebut, då han besegrade dagens konkurrenter Monastery Boko och Hurricane D.K. Urban Africa håller spets? Intressanta balans- och utrustningsändringar.


Skrällbud

Rensar Jewilla lite? Har inlett karriären klart lovande.


Spetsbud

Lollo Trot är snabb ut, men vi ger Urban Africa goda möjligheter att hålla upp ledningen.


! Statistikvinnaren

Pure Atlas.

Vår rankning

3 Pure Atlas

2 Diapason

1 Urban Africa

9 Jewilla

6 Monastery Boko

11 Hurricane D.K.

10 Expelled

8 Williamsburg

12 Don’t Touch Me I.T.

5 Point of View

4 Bismillah Face

7 Lollo Trot

V75–5


Loppet

Sett till kapacitet och troliga positioner känns det starkt med tre streck, trots att det finns flera till som vore lockande att plocka med på lappen.


Tipsettan

Shirley Goodness fick det mesta gratis i sin Sverigedebut i ett lopp som inte sade mer än att hon ser ut att vara en riktig flygmaskin. Som den amerikanska hon är lär den här distansen vara hennes rätta. Öppna kan hon säkert också. Givna tipset, men ingen spik.


Motbud

Barfota runt om på Imathra Am för första gången känns mycket spännande. Utgångsläget kunde inte vara bättre. Clarissa har gjort två starter i år. Hamnat i dödens på samma häst (Chance Ek) båda gångerna. Första gången kunde hon inte plocka ner denna, men senast seglade hon bara undan till imponerande seger med krafter kvar på topptid. Caramel Club har hög kapacitet. Ratas på det dåliga utgångsläget.


Skrällbud

Global Confession? För att hon kan få drömresan.


Spetsbud

Global Confession är snabb ut men borde vilja släppa. Öppnar Imathra Am förbättrat på barfotabalans? Shirley Goodness kan nog öppna vassare än i Sverigedebuten. A Perfect Face är startsnabb, men tar hon en längd på Imathra och/eller Shirley om dessa nu, som vi misstänker, öppnar vassare än tidigare?


! Statistikvinnaren

Shirley Goodness.

Vår rankning

5 Shirley Goodness

2 Imathra Am

9 Clarissa

8 Caramel Club

7 It’s A Girl

6 A Perfect Face

1 Global Confession

4 Rihanna W.I.

3 Calypso di Poggio

10 Magic Madonna

V75–6


Loppet

Vid sidan om Elitloppsförsöken är det här V75-omgångens bästa varmblodslopp.


Tipsettan

Callmethebreeze har efter fyra starter i år ännu inte vunnit. Men han har gjort det bra ändå. Fin slutstöt näst senast. Senast var han ute mot äldre eliten. Åtgjöt ett visst förtroende från spelarkåren men räckte inte riktigt då. Positiv ändå. Är startsnabb. Kanske inte kan svara Asteroid, men går bra bakifrån också.


Motbud

Asteroid hade lekstuga i Finland senast. Om han når ledningen utan att det kostar för mycket blir Asteroid mycket svårfångad. De två nämnda höjer sig men vi betalar för ett gäng, där någon (Beat Generation) förmodligen blir helt ostreckad. Mellby Jinx visade sitt rätta jag senast då han gick barfota och med jänkarvagn för första gången. Samma nu.


Skrällbud

Det ska bli kul att se hur Devils Tongue står sig. Borde vara lite för orutinerad, men är å andra sidan på väg upp och såg fantastiskt fin ut senast.


Spetsbud

Intressant spetsstrid. Devils Tongue är snabb ut men fin smygresa i detta hårda gäng torde locka. Asteroid brukar fronta i de flesta sällskap, men kan han ta en längd på Callmethebreeze? Crak di Girifalco vill kanske också blanda sig i det hela?


! Statistikvinnaren

Asteroid.

Vår rankning

2 Callmethebreeze

3 Asteroid

4 Mellby Jinx

6 Colibri Jet

1 Devils Tongue

10 Beat Generation

7 Aquarius Face

5 Crak di Girifalco

9 Callisto

8 Invictus Madiba

V75–7


Loppet

I en V75-omgång av normal svårighetsgrad hade vi spikat Laradja Vrijthout. Men nu finns det så många spikförslag att välja bland att vi garderar honom.


Tipsettan

Laradja Vritjhout är en startraket som säkert har kanske till och med en tid under 1.10 i kroppen på den här distansen. Då är det inte lätt för de övriga att plocka ner honom.


Motbud

Zorro Wind har vi stor respekt för och med ett par lopp i kroppen borde toppformen vara nära. Elegant C.N. öppnade bra till rygg ledaren senast, hakade sedan på bra
därifrån. Bahama Passion behöver lite tur men om det löser sig längs vägen kan hon flytta på sig till slut.


Skrällbud

Tattoo Avenger är riktigt bra de gånger han får till det fullt ut. Bör absolut med vid lite större gardering.


Spetsbud

Ser ut som Laradja Vrijthout.


! Statistikvinnaren

Zorro Wind.

Vår rankning

4 Laradja Vrijthout

3 Zorro Wind

2 Elegant C.N.

1 Bahama Passion

10 Shapes

6 Tattoo Avenger

7 Bästa Nesta

11 Harper Seabrook

9 Caruso U.S.

12 Ninja Zon

5 Double Formula

8 Jamaica Boko


ANNONS: V75 på söndag. Här kan du rygga Sportbladet-experternas system. Spelstopp 15.00. [Extern länk]


Publisert:

LÄS VIDARE

Elitloppet 2022: startlista, guide, fakta, tv-tider

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

V75-tips

V75-tips

V75

Solvalla

Elitloppet

Trav