Michael Carlsson

”Känner stenhårt för spiken – bara vinner”

V75 I SISTA STUND med Michael Carlsson • V75 lördag 20 mars på Mantorp

Detta är en kommenterande text. Analys och ställningstaganden är skribentens.

Sportbladets expert Michael Carlsson tippar V75.
Sportbladets expert Michael Carlsson tippar V75.

Han har gjort brutala insatser i vinter och formligen sprudlar av toppform.

Avslutningen senast var ursinnig från ett hopplöst läge och jag tvekar inte en sekund att spika emot storfavoriten.

Jag tror att Antonio Trot bara vinner gulddivisionen och det finns ytterligare två kanonspikar i omgången som gör slarvsylta av konkurrenterna. 

MISSA INTE: Att du kan rygga Micke Carlssons andelssystem via länkarna nedan.


ANNONS: Här kan du rygga andelssystemet V75 i sista stund. [Extern länk]


Spikarna

8 Antonio Trot (V75-3) känner jag stenhårt för och tror att han bara vinner! Detta trots spår åtta bakom bilen och trots att Heavy Sound och Elian Web har de två innersta spåren. Men det brukar vara svårt att hålla ledningen från innerspåret på Mantorp och formen på Elian Web är fortfarande lite dunkel. Men det är den sannerligen inte på Antonio Trot som formligen sprudlar av vrålform och han flög fram i en 1.08-avslutning senast. Gången innan bollade han med konkurrenterna från dödens och enligt Nurmos är han dunderfin i jobben och minst lika bra som när han vann guldfinalen. Hästen hann inte springa sig trött senast och därför anmäldes han ut direkt igen. Nu är det också bara litet fält med åtta hästar och han ska inte behöva hamna lika risigt till den här gången. Jag tror att han bara sänker allt och alla.

2 Digital Summit (V75-6) gillar jag skarpt och Stefan Melander sa till mig i veckan att ”det här är en kanon”. Hästen var lysande i comebacken efter ha blivit opererad för lösa benbitar i hasorna under uppehållet. Han travade betydligt bättre än tidigare och intrycket var grymt. Örjan var mycket nöjd och med den genomköraren i kroppen torskar han inte det här loppet från ett perfekt läge. Kan öppna snabbt och har tidigare spetsat från spår två bakom bilen. Han är mycket stor favorit men det här är en häst som vi snart ser i Gulddivisionen och det här vinner han med en gäspning.

7 Arvid S.H. (V75-7) trodde jag tidigare under veckan inte skulle bli så hårt betrodd som han har blivit. Nu har han till och med seglat upp som favorit och det är förståeligt. Hästen avslutade starkt till segern senast och vann med krafter kvar och tussarna oryckta. Fredrik Persson var smått lyrisk när jag pratade med honom i veckan och sa att hästen känns dunderfin i träningen och ska vara ännu bättre nu. Det är sällan jag har hört Persson prata sig så varm om en häst och det var så nära ett klartecken man kan komma. Nu hoppar dessutom Erik Adielsson upp i sulkyn och den långa distansen passar den här starka hästen perfekt. Han har tidigare tagit två andraplatser i V75 och även spurtat sylvasst som trea i en final från spår elva. Nu är det dags för första fullträffen i travets elitserie och jag kan inte annat än spika honom.

Dragen

12 Pre Calculated (V75-2) har levererat jättefina insatser varje gång och är under kraftig utveckling. Senast var han ett stort stallskrik på V75 och föll då med flaggan i topp efter att ha körts fram i dödens. Han fullföljde starkt som trea bakom vinnande Cassius Ima. Nu är hästen helt bortglömd och till två procent måste man bara varna för honom över den långa distansen som är ett plus.

10 Saonoi (V75-4) årsdebuterade på ett riktigt bra sätt senast. Efter attack sjuhundra meter kvar så svepte hon fältet ute i spåren och kopplade greppet i sista sväng. Hon blev sedan avslagen av en smygkörd konkurrent men fullföljde starkt till andraplatsen. Den genomköraren torde ha gjort hästen gott och nu förstärker Carl Johan Jepson i sulkyn. Han är riktigt vass till att hitta bra positioner och Saonoi till tio procent given alla dagar i veckan.

5 Run Brodde Run (V75-5) kommer från Ola Karlssons formstall och precis som Pre Calculated har han blivit lite bortglömd. Hästen vann med gott om krafter kvar senast och har innan dess radat upp fina insatser. Öppnar snabbt bakom bilen och Sjunnesson brukar vara säker på att hitta bra positioner. Till sju procent måste man vurma för den här hästen och han är given på systemet.


ANNONS: Här kan du rygga andelssystemet V75 i sista stund. [Extern länk]


Snacket

4 Dwayne Zet (V75-1) vann säkert från ledningen i årsdebuten och Daniel Redén säger att den här stora hästen har mått bra av kastreringen och att han kommer att gå framåt rejält med loppet i kroppen. Redén tycker att hästen har blivit förnuftig och tror att han grejar fjärdespåret i voltstart.

2 Illfindmywayhome (V75-2) är en häst som har haft stora problem med sig själv och Redén säger att man vet inte om han vill samarbeta och följa med ut ur stallet och åka på tävlingar. Men gör han det och fungerar så är han bra vilket hästen har visat i de två senaste starterna i år och även i fjol hade han en smickrande resultatrad. Nu blir det dessutom barfota bak för första gången.

1 Heavy Sound (V75-3) vann säkert i en snabb avslutning i comebacken och hade huvan kvar och det norska huvudlaget oryckt. Nu är frågan om han kan hålla ledningen från innerspåret bakom bilen i Mantorp. Elian Web ska köras mer offensivt den här gången men fördel för den invändiga hästen när de är sida vid sida i starten.

11 Joyful Trix (V75-4) gjorde ett riktigt bra lopp som tvåa bakom Mellby Good i årsdebuten. Redén säger att det räcker bra om hon hästen är lika vass den här gången, och tror ändå att hon till och med kan vara snäppet bättre med loppet i kroppen.

1 Twigs Got U. (V75-5) spurtade bra som tvåa i comebacken, knappt slagen. Går framåt med loppet men Johan Untersteiner varnar för att innerspåret bakom bilen kan bli en fälla. Hästen kan öppna hyggligt och har två segrar av två möjliga från ledningen, men osäkert om han håller spets nu. Johan tycker ändå att det är hans bästa chans på V75.

5 Urgent Call (V75-6) har kommit tillbaka starkt efter sin halsoperation förra året och vann enkelt från ledningen senast. Nu blir det eventuellt barfota runt om för första gången på länge och Oskar J Andersson är sugen på att köra i ledningen med sin startsnabba springare.

4 Amiral (V75-7) har enorma lungor och mycket inombords enligt Daniel Redén som hoppas kunna få ut det stora kunnande som han anser finns i hästen. Senast var det ett klart fall framåt som tvåa i årsdebuten, även om han blev nerspeedad från ledningen. Lopp i kroppen nu och fungerar hästen fullt ut kan det bli seger.

Utrustningen

4 Dwayne Zet (V75-1) går minst barfota bak, men det kan även bli barfota runt om. 

5 Exclusive Matter (V75-1) vanlig vagn istället för jänkarvagn när det nu är voltstart. Barfota runt om som senast.

11 Zencero Jet (V75-1) barfota runt om för första gången i år. Vanlig vagn som tidigare.

2 Illfindmywayhome (V75-2) barfota bak för första gången. Vanlig vagn som tidigare.

11 Draupner (V75-2) både barfota runt om och jänkarvagn för första gången.

4 Vagabond Bi (V75-3) barfota runt om för första gången i år. Vanlig vagn som förut.

5 Begum Kronos (V75-4) barfota runt om för första gången i år. Norskt huvudlag istället för halvstängt huvudlag.

6 Just Make It (V75-4) barfota runt om första gången i år. Vanlig vagn och blinkers-huvudlag som tidigare.

8 Annie Flame (V75-4) barfota runt om för första gången i karriären. Vanlig vagn och helstängt huvudlag som tidigare.

1 Twigs Got U. (V75-5) lättas i balansen från järnskor till barfota runt om, första i år. Jänkarvagn och norskt huvudlag som tidigare.

4 M.T.Oscar (V75-5) får eventuellt ett helstängt huvudlag på sig istället för öppet. Annars barfota runt om och vanlig vagn som senast.

10 Mooney (V75-5) barfota runt om för första gången på två och ett halvt år. Jänkarvagn och norskt huvudlag som senast.

2 Digital Summit (V75-6) är anmäld barfota runt om men Stefan Melander har sagt i veckan att det troligen blir fortsatt skor runt om. Öppet huvudlag och jänkarvagn igen.

4 Jaguar Dream (V75-6) eventuellt barfota runt om för första gången sedan comebacken. Helstängt huvudlag och jänkarvagn igen.

5 Urgent Call (V75-6) eventuellt barfota runt om för första gången sedan i fjol somras. Jänkarvagn och blinkers-huvudlag som tidigare.

4 Amiral (V75-7) barfota bak för första gången i år. Norskt huvudlag som senast och jänkarvagn.

Förhållanden

Det ska bli delvis sol och växlande molnighet över Mantorp under lördagen. Temperaturen mellan fem till sju plusgrader så räkna med en lätt och fin bana och valfri balans. Tänk på att upploppet är kortare än på de flesta andra banor och mäter 177 meter.


ANNONS: Här kan du rygga andelssystemet V75 i sista stund. [Extern länk]


Systemet

V75-1: 4–12–11–1–8–7 (5–3)

V75-2: 6–2–10–11–12–4–8–3–7–1–9 (6–2)

V75-3: 8 Antonio Trot (1–2)

V75-4: 10–11–2–8–5–6–4–1 (7–14)

V75-5: 4–2–1–5–10–3–6–7–11 (12–8)

V75-6: 2 Digital Summit (4–7)

V75-7: 7 Arvid S.H. (4–1)

Systemet är på 4752 rader / 2376 kronor.


ANNONS: Här kan du rygga andelssystemet V75 i sista stund. [Extern länk]


Publisert:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!