Efter jätteskrällen – duon blir V75-favoriter

Tomas Pettersson inför nya starten med en av tidernas V75-skrällar

Tomas Pettersson.
Tomas Pettersson.

Månlykke A.M. föll som omgångens största favorit på V75.

Då slog Tomas Pettersson till med en av tidernas största V75-skrällar i och med segern med G.G.Ojjdo. På lördag startar han igen – som favorit.

– En stor seger. Man har hållit på så länge nu så det gäller att njuta när det går bra, säger den 42-årige travtränaren till Trav365.

”Alla” trodde på världsstjärnan Månlykke A.M. som vinnare på V75.

Inte lika många trodde på Tomas Pettersson och megaskrällen G.G.Ojjdo på Östersund som bara var spelad till 0,23 V75-procent.

När segern var ett faktum stod det klart att det var en av tidernas största V75-skrällar. Vinnaroddset landade på skyhöga 73 gånger pengarna.

– Det var överraskande och roligt. En stor seger. Det är jättemånga som hört av sig. Det är kul att så många känner glädje med en. Det har varit kompisar, hästägare och bekanta, säger segerkusken Tomas Pettersson.

”Drack lite bubbel”

För Pettersson och G.G.Ojjdo utvecklades loppet precis som han hade hoppats och trott på förhand.

– Östre kom fram tidigt och vi fick hans rygg som planerat. 1 100 kvar började han dra på rejält. När inte Gunnar (Melander med Månlykke A.M.) dök upp på bortre långsidan så förstod jag att han måste kommit bort, säger Pettersson och fortsätter:

– I utgången av sista sväng började jag få upp lite segerförhoppningar. Jag såg att Östres häst började bli klar där framme och när kallblod stannar så stannar dom. Väl på upploppet kände jag att vi skulle slå den.

Hur firades segern?

– Vi var ute och käkade och drack lite bubbel i söndags. Det har varit skolavslutning i veckan, dottern gick ur nian, så det passade bra att uppmärksamma det också. Det var lite lagom.

”En flott häst”

Redan på lördag är det dags för duon att starta igen i V75-2 från spår tre. Den här gången blir Pettersson och G.G.Ojjdo favoriter på Bodentravet, en V75-omgång som kryddas med en jackpott på 47 miljoner kronor.

– Han möter hästar som han brukar möta. Innan loppet i lördags hade jag tänkt att han skulle få slippa Boden då han stod så hårt inne, men efter segern står han ju bra inne i stället. Det ser ut som ett ganska jämt lopp på förhand och det är positioner som avgör. I lördags fick vi det kört i halsen, det är inte säkert att det blir så igen. Hästen har i alla fall fin form och han kommer göra ett bra lopp på lördag. Det blir inga ändringar.

I avdelningen efter (V75-3) har du The World Is Mine som också blir betrodd av spelarna. Vad kan du berätta där?

– Han är under utveckling och är en flott häst. Jag tror det finns mycket där. Han har bra kapacitet och har förbättrat sig, sen har han inte mött det här motståndet tidigare. Jag kommer i alla fall med två hästar som båda är i bra ordning inför lördag, det är alltid roligt att åka då.

G.G.Ojjdo och Tomas Pettersson vid skrällsegern förra lördagen.
G.G.Ojjdo och Tomas Pettersson vid skrällsegern förra lördagen.
Publisert:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

ÄMNEN I ARTIKELN