”Hade rubbet sparat – knallform inför V75”

SKRÄLLKOLLEN: Sportbladets miljonguide inför V75 på Östersund lördagen den 21 januari • Här kan du rygga andelssystemen

Jill Ivarsson och Digital Literacy är en av lördagens V75-skrällar.
Jill Ivarsson och Digital Literacy är en av lördagens V75-skrällar.

På lördag körs V75 på Östersund.

Här är Sportbladet-experternas heta spikar och miljonrensare till omgången.

– Digital Literacy hade rubbet sparat senast. Har knallform, säger Nina Wernbloom.

– Min skräll blir märkligt bortglömd, säger Joakim ”Rainman” Rosenhed.


ANNONS: V75 på lördag. Här kan du rygga experternas andelssystem. Spelstopp 16.20. [Extern länk]


I ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se har du möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75, V86, GS75 och V64.

På lördag körs V75 på Östersund med spelstopp klockan 16.20.

MISSA INTE: V75-intervjuerna med Nils Larsson med hetaste snacket. Läs här.

V75-PODDEN: Lyssna på senaste avsnittet av ”Spets & slut” i spelaren nedan.


ANNONS: Här kan du rygga systemet ”Tidiga Tanken”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du rygga systemet ”V75-intervjuerna” med Nils Larsson. [Extern länk]


V75-INTERVJUER: ”Spurtar vasst – en rolig skräll”


Sportbladets experter har synat lördagens V75-omgång. Här är spikarna, miljonrensarna och tänk på att...

V75-procenten är uppdaterade 13.25 fredagen den 20 januari.ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Insider”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du rygga systemet ”V75-podden”. [Extern länk]


Mattias Karlsson (Sportbladets system):

Spiken

Trist som sjutton, men det ser ut som en straffspark för 4 Chitchat (V75-2). Han är gigantisk favorit, för stor, men här känns det som galopp eller sjukdom emot. Han är för bra för klassen och på väg rakt uppåt. Tas lugnt från start, körs till spets om läge ges, eller reglerar det här utvändigt om ledaren. Letar skräll i övriga lopp och spikar här.

Miljonrensarna

4 A.W’s Kicklight (V75-3) har ett bra spår, är startsnabb och har fin form. Bra parametrar om man ska vinna travlopp. Intressant lite spelad. Tre procent.

12 Digital Literacy (V75-4) är riktigt bra för det här loppet. Spelprocenten? Ett jätteskämt! Tre procent.

9 G.K.Justus (V75-5) är på väg in i form. Var hårt betrodd mot samma hästar den här omgången i fjol. Behöver tempo, men då… Två procent.

Tänk på att...

… det är Östersund som bjuder upp till V75-fest. Vintriga förhållanden väntar, föga förvånande. Lär bli rättvisa förhållanden.

… det låter bra från stall Jan-Olov Persson på 7 Kavaleren (V75-6).


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Insider”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets TV-system”. [Extern länk]


Erik Pettersson:

Spiken

Han vann den här omgången i fjol från ledningen och jag tror 2 Huddlestone (V75-5) upprepar den bedriften. Han mötte liknande motstånd då och vann säkert från spets. Lars Wikströms hästar har fin form, han spetsar och det är lite nedåt-snack på värsta motståndaren 3 Axel Ruda, då tar jag ställning och spikar favoriten.

Miljonrensarna

Jag släpper aldrig 7 B.B.S.Avicii (V75-2). Här måste det klaffa och favoriten 4 Chitchat måste troligen komma bort. Men i klass II händer det ofta oväntade saker. Kan ske igen. Fem procent.

V75-4 är öppet. Gardera friskt – eller chansspika 6 Hera Hammering. Hon är liten och oansenlig, men har ett jäkla pannben. Kommer man långt på! Elva procent.

1 Tekno Viking (V86-6) kan behöva fler lopp i kroppen. Men intressant om spets här och om han vaknat till av loppet i kroppen. Åtta procent.

Tänk på att...

… det är V75 i Östersund på lördag. Vädret ser ut att bli strålande sol och runt tio minusgrader. Fin vinterdag.

… upploppet är långt och utslagsgivande. Innerspår bakom startbilen är bra.

… Daniel Wäjersten är dagens man – på förhand – med flera bra chanser på pappret.


ANNONS: Här kan du ta rygg Erik Petterssons Stora på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du rygga ”Petterssons Lilla” på V75. [Extern länk]


Mario Lipovac:

Spikarna

2 Huddlestone (V75-5) har sett bra ut på slutet och stallet har visat god form. Det ser ut som tidig ledning och då är han hästen att slå.

1 Borups Victory (V75-7) har alltid lovat mycket, men det har inte gått på räls. Han har två lopp i kroppen och man har siktat på den här uppgiften. Jag tror han oavsett position ska ses med väldigt bra chans.

Miljonrensarna

3 Pave Sokken och 12 Brenne Banker (V75-6) är mina två roliga bidrag i kallblodsloppet. Den förstnämnda får dock inte Björn Goop i sulkyn som strök sig själv efter skada. Hästen har fin form och trivs i Sverige. Den sistnämnde har lopp i kroppen och var godkänd senast. Han såg väldigt fin ut och med rätt lopp tror jag han är med långt framme trots tillägg. Fyra respektive tre procent.

Tänk på att...

… omgången på Östersund ser något begränsad ut. Många starka favoriter och lite klassblandning i loppen.

… stall Wäjersten har många betrodda, har han en bra dag så blir det inte mycket betalt på sju rätt.

4 Arras Beluga Wine (V75-1) kan vara lösningen i inledningen. Tidig ledning och sedan är det över? Eventuellt rycktussar för första gången.

4 Chitchat (V75-2) är omgångens största favorit och visst står han bra inne i klassen, men procenten är i överkant och jag vill fälla. Glöm inte stallkamraten 10 Debonair Mary.

1 Mr Birkenstock (V75-3) är en fin häst som är snabb från start. Kan få ett perfekt lopp på innerspår. Med lucka i tid kan han bli farlig.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet Marios Trehundring. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Skrällkoll” på V75. [Extern länk]


Joakim ”Rainman” Rosenhed:

Spiken

4 Chitchat (V75-2) ser ut som en rund miljon för dagen och detta är en klassklättrare. Spikas på alla lappar! Vi får leta kantbollar i andra lopp.

Miljonrensarna

3 Inge B.Svärlig (V75-3) är fjärdehandare är till 13 procent, jag värderar att segerchansen är högre än så. Ekipaget har fyra av sex från ledningen och ska absolut med på lappen. Biken sitter på och jag är säker på att kusken Petter Lundberg kommer vara offensiv.

11 Bokli Rapp N.O. (V75-6) var klart förbättrad senast då man spurtade fint till seger. Blir märkligt bortglömd här till tre procent. Liten fidus är att Daniel Wäjersten hoppar upp i sulkyn.

3 Conch Onn Inn (V75-7) åkte på en snöplig galopp senast men bara att glömma det loppet och ta omtag här. Bra läge bakom bilen och kommer få ett fint lopp. En outsider som kan mycket i ljusa stunder. Åtta procent.

Tänk på att...

… Östersund är värd för V75-omgången. Banan har landets näst längsta upplopp: 218 meter.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Rainmans Stora” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Rainmans Travrad”. [Extern länk]


Nina Wernbloom:

Spiken

1 Borups Victory (V75-7) har tidigare visat att han är startsnabb, men det finns några vassa utvändigt. Håller han inte upp spets gäller det att hitta ut. Två lopp i kroppen och går säkert framåt hela tiden, tränaren mycket nöjd!

Miljonrensarna

Vill man gardera omgångens största favorit får man inte missa 7 B.B.S.Avicii (V75-2). Hästen spurtade bra som tvåa senast på Axevalla men det blev för långt fram, samtidigt som favoriten i spets var för bra för dagen. Nu har han varit ute på V75 några gånger och skaffat sig lite hårdhet. Endast fem procent.

12 Digital Literacy (V75-4) gick fjärde inner senast på Axevalla och letade febrilt efter luckan, men kom aldrig loss. Hade rubbet sparat. Starten innan det skrällvann hon med samma kusk som kör nu, knallform! Tre procent.

3 Pave Sokken (V75-6) blev tvåa på avstånd bakom 13 Alma Prins senast och starten innan dess var han bra som tvåa från dödens på 7 Kavaleren som nu står 20 meter bakom. Tre procent.

Tänk på att...

… V75 åter körs på en bana med långt upplopp, det mäter hela 218 meter på Östersund.

… väderrapporten ser bra ut, vi kan nog räkna med fina förutsättningar.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Ninas Skrällkoll på V75. [Extern länk]


Nils Larsson (Sportbladets Livesystem):

Spikarna

6 Bourne Dominion (V75-3) har gjort två riktigt bra lopp på slutet och det låter påställt från stallet inför den här uppgiften. Han kan öppna bra bakom bilen och över den korta distansen kan han göra mycket jobb själv om det krävs. Jag tycker han ska ses med en bra segerchans oavsett position och spikar.

1 Borups Victory (V75-7) inledde sin karriär strålande och blev snabbt en snackhäst, men han blommade inte riktigt ut som förväntat. Nu har han gjort två starter hos Daniel Wäjersten och sett lysande ut. Han verkar hittat tillbaka på allvar och då jag är inne på att han tar ledningen måste han ses med toppchans.

Miljonrensaren

12 Brenne Banker (V75-6) gjorde debut för Öystein Tjomsland senast och visade fartresurser utöver det vanliga då han snabbstartade till ledningen. Den öppningen satt dock i benen till slut och han stumnade ganska rejält. Med det loppet i kroppen och om han i stället får spara speeden känns han riktigt intressant. Tre procent.

Tänk på att...

… upploppet på Östersund är långt och mäter 218 meter.

… Daniel Wäjersten har laddat ordentligt och har många fina segerchanser under dagen. Man ska behandla hans hästar med stor respekt.

11 Oktan Håleryd (V75-2) har hög kapacitet och nu blir det rycktussar för första gången.

11 Iceland Radio (V75-5) ser oerhört formstark ut för dagen och hon avgjorde lekande lätt senast. Hon har fått ett tråkigt utgångsläge, men skulle det bli lite fart på loppet kommer hon spurta väldigt vasst över upploppet.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Sportbladets Livesystem” på V75. [Extern länk]


Christer ”Krukan” Eriksson:

Spikarna

3 Axel Ruda (V75-5) har ett perfekt läge. Trots att favoriten 2 Huddlestone sitter i ledningen så tror jag att drivern Ulf Ohlsson plockar ned denne utvändigt ledaren. Form slår väl alltid klass?

Jag är inne på att 8 Just More Fun (V75-5) bara är bäst och spikar till fina elva procent.

Miljonrensaren

7 B.B.S.Avicii (V75-2) har sett ruskigt fin ut i de två senaste starterna. Jag släpper aldrig den här hästen i nuvarande form. Fem procent.

Torbjörn Jansson bakom 6 Soldhöjdens Drake (V75-6) är som ett bra förhållande. Kan till och med vara en chansspik. 14 procent gillas.

Tänk på att...

4 Chitchat (V75-2) är en bra häst, men över 70 procent i klass II? Det är alldeles för högt.

… det är en underbar omgång med tre lopp med voltstart, det gillar vi spelare.

… förra lördagens V75:a gav nästan fem miljoner i utdelning på Kalmar. Jag tror på liknande denna lördag på Östersunds underbara långa upplopp.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Krukans Hjärta” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Krukans Skrällkoll” på V75. [Extern länk]


Inga-Lill Lindén:

Spikarna

4 Chitchat (V75-2) har övertygat i alla starter sedan debuten och visat fin uppfattning. Perfekt inmatchad i klassen. Har högt kunnande och blir svårslagen.

6 Bourne Dominion (V75-3) är en rejäl hemmahäst som har gjort två fina lopp efter uppehåll. Blir bättre och bättre och stred tappert hela vägen in i mål från dödens senast. Sköter han sig vinner han detta.

Miljonrensaren

13 Alma Prins (V75-6) har övertygat stort med fem raka segrar. Har vunnit med liknande upplägg på sistone, men möter nu ett bättre motstånd. Kapacitet finns och ska inte nonchaleras. 13 procent.

Tänk på att...

… Östersund står för V75-omgången på lördag som i mitt tycke ser ut att en favoritbetonad omgång.

… det startar en del hemmahästar med vinstchanser. En som ska med på kupongen är 10 Dwayne Zet (V75-5) till nio procent.


ANNONS: Här kan du rygga Inga-Lills V75-system. [Extern länk]


ANNONS: V75 på lördag. Här kan du rygga experternas andelssystem. [Extern länk]


Publisert:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

ÄMNEN I ARTIKELN