Adrian Kolgjini: Riktigt stor segerchans

26-åringen har sex hästar till start i V75-jackpotten

avChristoffer Wickman

Publicerad:
Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Adrian Kolgjini

V75 med 50 miljoner kronor i jackpott på Jägersro.

Då har hemmaproffset Adrian Kolgjini, 26, sex hästar till start.

– Kommer jag till ledningen med Speedy Face tror jag på riktigt stor segerchans, säger Adrian Kolgjini.

På lördag är det V75-tävlingar från Jägersro i Malmö. V75-omgången kryddas med en jackpott på 50 miljoner kronor och den tredje högsta V75-vinsten i historien kan bli ett faktum.

26-årige proffstränaren Adrian Kolgjini har Jägersro som sin hemmabana och när V75 kommer på besök så har Adrian Kolgjini väl laddat. Adrian har sex hästar till start på V75 under lördagen.

”Jag har bra feeling”

Redan i V75-inledningen så kastas Adrian Kolgjini ut i hetluften, det när han har favoriten 7 Kennedy till start.

– Han har mognat enormt de sista månaderna och jag har inte haft någon anledning att vara orolig i loppen under den andra halvan av säsongen, och jag känner mig trygg med honom. Jag förväntar mig att formen är lite bättre än senast, och vi har väntat in hösten med honom för det är nu han ska vara på topp, säger Adrian Kolgjini och fortsätter:
– Aktuell distans borde passa honom bra, det är absolut ingen speedig häst men han har en enorm styrka. Han har lärt sig voltstart bra nu och jag kunde skicka på honom rätt snabbt senast och jag tror vi löser det här.

Taktiken bakom V75-favoriten, den hymlar inte Adrian Kolgjini med.

– Han har fungerat bra i ledningen och har nog vunnit alla sina lopp därifrån, så det är klart det är en position jag vill ha. Jag har svårt att se honom släppa förbi sig en häst, när han får häst på utsidan så brukar han svara på ett klassiskt vis. Jag har bra feeling kring honom, för han känns i väldigt fin form.

”Han är otroligt bra nu”

I V75-2 är Adrian Kolgjini favorit igen, den här gången med 6 Dominic Wibb.

– Det här är en häst som har kapacitet för de stora sammanhangen nästa år, han har fått tagit den tid som han behövt i år. Han är väldigt stor hästen men har också steg därefter, säger Adrian Kolgjini och fortsätter:
– Jag är nöjd med honom för dagen och han behövde senaste loppet i kroppen då han hade varit tunt jobbad inför det. Kommer vi till ledningen så tror jag att han blir svår att knäcka för de övriga, men han är grön och det ska man tänka på. Han har inte så mycket rutin och det är bara andra starten med voltstart, så det finns faktorer att väga in. På kapacitet tycker jag att han ska vara favorit.

I V75-3 har Adrian Kolgjini 8 Eclipse Am, men där ligger han lågt.

– Han är otroligt bra nu, han har äntligen börjat fått starta på och därmed utvecklas han och han är inne i en kurva som pekar uppåt. Löser det sig blir han farlig, men jag tycker inte att han är jättetidig från det här utgångsläget. Han är bortlottad och det blir kämpigt härifrån.

”Riktigt stor segerchans”

I V75-5 kommer nästa betrodda häst från Adrian Kolgjini, den här gången i form av 1 Rushmore Face.

– Det var en knepig insats av honom senast på Solvalla och efter det har han fått ett långt uppehåll och bara tränat. Han känns starkare och bättre nu och jag vill betona att han tränat väldigt bra inför detta, men vårt mål med honom är att starta på och sedan eventuellt ta honom till Frankrike. Han har svarat ut startsnabba hästar tidigare så öppna bra från start det kan han, så har jag honom under kontroll när bilen släpper fältet tror jag på spetschans.

I Gulddivisionen har Adrian Kolgjini 4 Speedy Face och 9 Rajesh Face till start, och det är ingen tvekan om vem 26-åringen tror mest på.

– Speedy Face med tanke på utgångsläget och vilka starter han kommer ifrån är bästa segerchansen i loppet. Kan han hålla ut hästarna utvändigt om honom från start så tror jag på stor chans att vinna det här loppet. Han är ingen blixt men har blivit snabbare och jag tror också att jag kan ladda lite hårdare med honom än vad jag har gjort tidigare. Jag tror det finns chans på ledningen, och kommer vi dit tror jag han har riktigt stor segerchans med tanke på hur han känns, säger Adrian Kolgjini.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

V75

Trav