Profilens intervju – en viral succé: ”Fy fan...”

Åkte Vasaloppet otränad – togs ur loppet tidigt: ”Bästa som hänt mig någonsin”

Travtv-profilen Oskar Westberg, 37, klarade inte repet i Mångsbodarna – drygt två mil in i Vasaloppet.

I SVT:s Sportspegeln var han brutalt ärlig när han fick lämna Fäders spår.

– Det bästa som har hänt mig någonsin. Fyfan, vilket helvete, sa han, i en intervju som blivit mycket populär i sociala medier.

Under söndagen åkte tusentals personer Vasaloppet.

Travtv-profilen Oskar Westberg, 37, som ibland ses i travets sändningar i TV4/TV12 samt ofta i travsportens egna kanal, ATG Live, var en av dem.

Men det blev inga nio mil – från Sälen till Mora – för Oskar.

Efter 2,39 mil, i Mångsbodarna, drogs repet. En snabb och välkommen sorti för 37-åringen, som nog skett i skymundan om han inte hamnade mitt framför SVT:s kameror, ett inslag som sedan sändes i Sportspegeln under söndagskvällen.

Där sa han så här om att få kliva ur Fäders spår, tämligen tidigt.

– Det bästa som har hänt mig någonsin. Fyfan, vilket helvete. 

SVT:s reporter: Är du lättad?

– Som sagt, det är det bästa som har hänt mig någonsin…att jag äntligen kan kliva av. Det här var ingen lek, dom här som tar sig i mål ska ha ära och berömmelse, hela gänget. 

”Ont i muskler jag inte visse att jag hade”

Intervjun har blivit populär i sociala medier, vad har du fått för reaktioner?

– Förhoppningsvis kunde man bjuda på ett gott skratt och kanske visa att Vasaloppet inte är på liv och död. Det har bara varit positiva reaktioner, säger Oskar Westberg till Trav365.

Hur mår du i dag?

– Jag är på benen, men har ont i muskler jag inte visste att jag hade. Jag åker ju inte skidor…Det gör ont i ljumskar, utsida knä, men det är ju inte så att jag dör.

Hur kom det sig att du åkte Vasaloppet?

– Det började förra året när en kompis, David Neves, åkte. Han frågade om jag skulle med nästa år. Jag sa ja och tyckte det lät roligt. På förra rean åkte vi och köpte skidor, men det har ju inte varit så mycket snö i Stockholmsområdet. Jag hade en fin vision om att jag skulle träna. Men jag packade upp skidor och nya pjäxor dagen innan loppet. Det var inte bra.

”Som att åka skidor i en liftkö...”

När åkte du skidor senast?

– När jag var ju sju år, typ. Det var ingen optimal uppladdning, men jag kände mig ”pot committed” när vi hade hyrt stuga, köpt skidor och så där. Jag ska inte vara gnällig och tror inte att jag klarat nio mil ändå, men det var som att åka skidor i en liftkö, det var bara pudersnö, inga spår, men som sagt, jag ska inte gnälla.

Gör du ett nytt försök nästa år?

– Nej! Jag kanske behöver något år till. Det är jättetrevligt att åka skidor, men jag känner inte att jag behöver köra nio mil. Jag har inget löphuvud, om vi ska tala travspråk.

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

ÄMNEN I ARTIKELN