Finske Next Direction klar – för Elitloppet

Finlands bästa häst till Solvalla

avChristoffer Wickman

Foto: MARIA HOLMÉN/TR BILD
Finske stjärnan Next Direction klar för Elitloppet

Den finske stjärnhästen Next Direction är klar för Elitloppet.

Det avslöjade Solvallas sportchef Anders Malmrot under tisdagen.

– Han imponerade väldiga på mig som tvåa bakom Readly Express i Finlandia Ajo, säger Anders Malmrot.

Den finske sexårige valacken Next Direction slutade tvåa bakom den svenske superstjärnan Readly Express i det finska storloppet Finlandia Ajo så sent som för ett par veckor sedan.

Nu är den finske Derbytvåan från 2017 klar för Elitloppet på Solvalla sista söndagen i maj.

I Solvallas Facebook-sändning under tisdagseftermiddagen så presenterades han som häst nummer elva, av totalt 16 stycken, av Solvallas sportchef Anders Malmrot.

”Finlands bästa häst”

– Det är en finsk deltagare, som jag gärna vill ha då vi har många finska gäster här under Elitloppet, och det är den bästa finska hästen just nu, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot och fortsätter:
– Han imponerade väldiga på mig som tvåa bakom Readly Express i Finlandia Ajo och efter den tävlingsdagen så har han känts som att den ska vi ha i Elitloppet.

I Finlandia Ajo så tog Next Direction hand om ledningen, släppte sedan till Readly Express, och hängde med bra som tvåa bakom Timo Nurmos Prix d’Amérique-vinnare.

– Han är snabb från start och det är en intressant krydda. Han gav sig aldrig riktigt i Finlandia Ajo utan bet i bra hela vägen bakom Readly Express. Next Direction är färsk i dessa sammanhangen och insatsen i Finlandia Ajo var riktigt bra.

Next Direction tränas av Timo Hulkkonen och kommer i Elitloppet att köras av Iikka Nurmonen.

– Det är en ung och hungrig kusk som gillar att gasa, och det är en av de nya unga kuskstjärnorna i Finland. Det blir jätteroligt att se Next Direction och Iikka Nurmonen i Elitloppet, säger Anders Malmrot.

Elitloppet avgörs på Solvalla söndagen den 26 maj. Det är ett inbjudningslopp där 16 hästar tävlar i två olika försök med åtta hästar i vardera. De fyra främsta i varje försök möts i en final där segraren erhåller tre miljoner kronor.

ARTIKELN HANDLAR OM

Elitloppet

Trav

Solvalla