”Miljonskrällen som alla vill ha på V86”

SKRÄLLKOLLEN: Sportbladets miljonguide inför V86 onsdagen den 26 februari på Åby och Solvalla • Här kan du vara med i Sportbladets andelsspel

avTrav365

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: ATG LIVE, LARS JAKOBSSON/TR BILD
Vanity Blast (på innerspår) är ett av miljondragen tillsammans med Mikael J Andersson.

V86 avgörs på Åby och Solvalla i kväll.

Här är Sportbladet-experternas djupanalys av omgången där du hittar spikarna och miljonrensarna.

Du har möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem via länkarna nedan.

– Mitt drag kan vara miljonhästen alla vill ha, säger Sportbladets Christoffer Wickman.


ANNONS: Här går du med i andelslaget och kan ta rygg på Sportbladets andelssystem. [Extern länk]I ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se har du möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75 och V86.

I kväll är det V86 på Åby och Solvalla med spelstopp klockan 20.30.

Sportbladets experter har gjort en djupdykning i V86-omgången. Här är experternas spikar, miljonrensare och snabba analys.

Du har möjlighet att ta rygg på systemen genom att följa länkarna.

V86-procenten är uppdaterade klockan 12.48, onsdagen den 26 februari.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladet-systemet ”V86 i sista stund” – som bygger på tidningstipsen. [Extern länk]Erik Pettersson:

Spikarna

Visserligen tillägg, men jag gillade verkligen intrycket på 9 Sir Ratzeputz (V86-6) i kvalet (som går att se via Solvallas Youtube-kanal). Rikard N Skoglund drog tidigt till ledningen och bara ”bombade” på. Kusken var mycket nöjd och är påställd inför onsdagens start. Det räcker för mig. Bra chans!

10 Tengil Face (V86-5) är strulig, men felfri har han ett mycket fint lopp på onsdag. Bör bara vara starkast i det här racet. Spik!

Miljonrensarna

Det lär bli mer spel innan spelstoppet är på 3 Concrete Dee (V86-2) men jag måste ändå varna för hästen. Om jag läser det rätt så skulle Haugstad kunna köra sig till ledningen den här gången. Då säljer han sig dyrt. Vid ett sånt scenario skulle värsta motståndaren 1 Everest Sisu kunna bli instängd, ett så kallat dubbel-plus. 14 procent.

Tänk på att...

... loppen avgörs på Solvalla och Åby denna vecka.

... de senaste tre veckorna har blivit hög utdelning på V86-spelet. Drygt 400 000 kronor för tre veckor sedan och miljonutdelning de två senaste veckorna. Igen?

... V86-1 är lurigt där få har toppform. Gillade verkligen intrycket på 1 Trovatore senaste och är han bättre nu är det nog vinnaren. Kan vara en chansspik för den vågade.

... i V86-3 är det begränsat med bra hästar, bra chans för Untersteiner och 6 I Am Boko.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Stora V86-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Lilla V86-system. [Extern länk]


Christoffer Wickman:

Spikarna

6 Vikings Preacher (V86-1) har galopperat bort sig på slutet, men sett fin ut både före och efter galopperna, och sköter han sig på onsdag bör han vinna ett lopp som detta.

3 Vicar (V86-6) läser jag tidig ledning på, sedan bör konkurrenterna få tufft att plocka ner honom.

4 Upper Face (V86-7) var strålande i sin comeback senast och lär knappast vara sämre till detta.

Miljonrensarna

12 Far From Over (V86-3) är segerlös efter 31 starter och det drar man så klart öronen åt sig av, faktum är dock att det finns bra fart i den här och skulle han sköta sig kan det absolut vara dags för seger nu. Fem procent.

8 Vanity Blast (V86-5) kan vara den där miljonhästen som alla vill ha på spelformen V86, hon kan öppna snabbt från start och bör kunna skaffa sig en vettig position trots sitt tråkiga utgångsläge och hon är också en av få i loppet som vunnit över aktuell distans. En procent.

Tänk på att...

... 9 Mellby Fire (V86-2) inte har startat sedan september 2018 och av den anledningen är den nu mera sexårige valacken givetvis mycket svårbedömd, det här är dock en grundkapabel häst som vann försök till Svenskt Travderby 2018 och tränaren Timo Nurmos är inte direkt känd för att fuska med träningen och brukar ha sina hästar väl förberedda när de kommer ut på tävlingsbanan. Det kan absolut vara så att Mellby Fire är i tillräckligt bra ordning för att vinna direkt. Han blir spännande att se.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Wickmans Stora V86-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Wickmans Lilla V86-system. [Extern länk]Mario Lipovac:

Spikarna

9 Sir Ratzeputz (V86-8) har varit ifrån ett långt tag och man kan tänka sig att han behöver lopp i kroppen innan han vinner. Jag har dock sett kvalloppet han gick förra onsdagen och han såg bländande ut. Rapporterna från stallet är mycket fina och jag tror att han vinner direkt. Han är van att möta mycket tuffare motstånd än detta och jag tror Timo Nurmos satt i ordning ordentligt. Håll i dig Rikard!

Miljonrensarna

2 Bellmondo (V86-5) var smått heroiskt för två starter sedan när han gick i tredjespår hela loppet men blev ändå fyra. Senast var han påpassad men då fick han ett lugnare upplägg och avslutade bra till en andraplats. Tycker han blir bortglömd denna gång och från ett bra utgångsläge kan Christian Fiore bestämma hur han vill lägga upp det, tror han vinner snart och ska passas. Fem procent.

3 Rapido S.W. (V86-7) gjorde comeback senast efter lite paus och såg mycket fin ut. Ville körde sig till ledningen men släppte och blev sedan fast som tredje häst invändigt, han hade gott om krafter kvar och såg pampig ut. Han möter några som är bra men till några ynka procent tycker jag han är värd att se upp med. Ville får lägga upp taktiken men har open stretch att tillgå denna gången och ska inte behöva sitta fast. Fem procent.

Tänk på att...

... Åby och Solvalla håller i veckans V86-omgång, Åby har dubbla open stretch.

... 6 Vikings Preacher (V86-1) har haft svårt att få till det i sulkylopp sedan pausen. Är mycket bra i grunden och kommer säkerligen göra ett bra lopp.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Marios Femhundring på V86. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Marios Tre i alla på V86. [Extern länk]Mattias Karlsson (Sportbladets Insider):

Spikarna

Om inget annat kommer fram innan spelstoppet av V86 på onsdag så måste jag nog singelstrecka 6 I Am Boko (V86-3). Det är inte alls något bra lopp och Peter Untersteiner låter riktigt nöjd med träningsrundorna. Ska bara vara bäst i det här loppet.

Blev imponerad av 1 Trovatore (V86-1) senast. Lär vara förbättrad nu och möter inga stjärnor. Måste vara mycket tidig.

Miljonrensarna

Tror vi inte sett botten i 8 Jack Zon (V86-2) ännu. Nu hoppar Björn Goop i sukyn och det är vasse Fredrik Wallin som tränar. Se upp! Fyra procent. I samma lopp måste Kenneth Haugstads 3 Concrete Dee också räknas tidigt. Förstår inte varför det är så lite spel på hästen. 14 procent.

Samme Haugstad låter nöjd med 5 Ornstein (V86-6). Distansen passar bra och nu blir det helstängt huvudlag. Glöm senast, då hade hästen en halsinfektion. Den här kusken är grundkapabel. Om felfri, så... Tre procent.

Tänk på att...

... Xpress-omgången denna onsdag saxas mellan Åby och Solvalla. Min favorit, när det kommer till saxtävingar. Loppen på Åby, med sitt open stretch, öppnar upp möjligheter för fler hästar att vinna.

... det råder frågetecken kring de två mest betrodda (i skrivande stund) hästarna i V86-2. 1 Everest Sisu blir av med ledningen och 9 Mellby Fire har inte startat länge och har dessutom presterat bäst barfota, nu är det skor runt som gäller.

... toppstammade Mimiro (V86-4) är tidig.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Insider” på V86. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladet-systemet ”Sportbladets TV-rad”. [Extern länk]


Carl Wangle:

Spikarna

10 Tengil Face (V86-5) står för klassen i gänget och borde vara klar favorit i det här loppet. På slutet verkar han hittat stilen på allvar och inget tyder på att han inte ska vara lika bra igen. Motståndet skrämmer inte och visst borde Kolgjinis travare krossa allt över distansen. Senast gick han utvändigt om Jörgen Westholms nya stjärna, Strong Heartbeat, vilket var för tufft. Men vem kan slå den hästen utvändigt? Nej, nu är läget passande. Spikas.

Miljonrensarna

2 Digger Lord (V86-1) står sig väl i detta gäng. Han såg smällfin ut i värmningen senast och gör alltid sitt. Nu slipper han hästar som duger riktigt bra på V75 och i stället kliver han ner i klass. Han blir inte hårt betrodd men jag tror på bra segerchans. Åtta procent.

10 Bazinga Cheri (V86-3) är en kantboll deluxe. Hästen har varit fin i varje start på slutet och kommer absolut inte göra bort sig här. Sviker 6 I Am Boko så måste Bazinga Cheri räknas mycket tidigt. Blir inte förvånad om hon vinner. 1 procent. Wow!

Tänk på att...

... 9 Sir Ratzeputz (V86–8) kommer bli omgångens megavrål. Såg grym ut i kvalet och vinner nog detta rätt lätt.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Wangles V86. [Extern länk]


Nils Larsson (Sportbladets Livesystem):

Spikarna

10 Ivanhoe (V86-6) gick strålande efter galoppen senast och det kan mycket väl varit segern som försvann. Distansen nu lär bara vara ett plus för honom då han är stark och rejäl. Bra chans till revansch nu. Kul spik!

6 King of Everything (V86-7) har väldigt hög kapacitet och vann på övertygande vis senast. Har en bra chans att ta sig till ledningen här och därifrån blir han svårslagen.

Miljonrensarna

2 Digger Lord (V86-1) radar inte upp segrarna precis men uppgiften den här gången ser klart intressant ut. Han är i en mycket bättre form än vad raden skvallrar om och både distans och motstånd är passande. Ska inte glömmas bort på V86-kupongen. Åtta procent.

6 S.G.Charpentier (V86-2) fick ett mycket tufft lopp senast och var ursäktad. Han har inte fått till det på länge men kapacitetsmässigt så är han minst lika bra som övriga i fältet och han ska inte nonchaleras här. Tre procent.

Tänk på att...

V86-3 inte håller den högsta klassen och det kan mycket väl bli en rejäl skräll.

9 Ninja’s Kiss (V86-4) behövde loppet i kroppen senast och lär vara kraftigt förbättrad till den här starten. Räknas tidigt.

9 Sir Ratzeputz (V86-8) återkommer efter ett långt uppehåll men intrycket i kvalloppet var lysande och det måste vara en bra segerchans direkt. Är en tänkbar spik.

Trav365:s liverapporterar från V86 på Åby och Solvalla på onsdag med start 19.30.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Livesystem på V86. [Extern länk]


Läs mer inför V86-omgången här:

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

V86

V86-tips

Trav

Hästar