Skrällde i auktionsloppet: ”Vilken comeback”

Av: Charlie Hedstad

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: MALIN ALBINSSON
Pacific Face vann före Super War Horse.

Det skrällde direkt på V86.

Pacific Face är tillbaka efter långt uppehåll.

– Ja vilken häst, fyfan. Efter fyra månaders uppehåll och göra en sån prestation, sa tränare och kusk Giuseppe Lubrano i TV12.

V86 saxades mellan Solvalla och Åby den här veckan.

Den inledande avdelningen på Åby var ett lopp där hästar som såldes på auktion (Sweden International Mixed Sale) tidigare i år hade företräde att starta. 

Endast fyra av de femton hästarna som kom till start såldes på auktionen men ingen i den kvartetten var i närheten av att vinna loppet, det gjorde istället skrällen Pacific Face.

– Stark som få, han vinner till slut med två längder, sa Göran Bergås i TV12.

”Fattar ingenting”

Pacific Face har tävlat flitigt på V75 tidigare i år men efter en andraplats på Mantorp i slutet av juli har sjuåringen fått ett tävlingsuppehåll. Nu är hästen med den speciella stilen tillbaka på banan – och det med besked.

– Jättebra! Vilken comeback han gör, jag fattar ingenting, sa skötaren Jeanette Johannessen,

Skräll på V86

Hästen var spelad till knappt 4 procent på V86 spelet och det var över 600 000 system som försvann redan efter den första avdelningen. Tränaren och kusken Giuseppe Lubrano var nästan lika överraskad som spelarna.

– Ja vilken häst, fyfan. Efter fyra månaders uppehåll och göra en sån prestation. Loppet blir perfekt, han är lite krånglig från början men vi satt i tredje utvändigt efter en bit.

Tvåa i loppet blev Super War Horse

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN