Even Elvenes: Jag har två bra spikar på V75

Norgeexpertens bästa speldrag till V75 på Bjerke

avChristoffer Wickman

Foto: Mikael Wikner/TR Bild
Norgeexperten Even Elvenes

V75 avgörs på lördag på Bjerke i Norge.

Då har Norgeexperten Even Elvenes två starka spikförslag.

– Iggy B.R. och Shankly Lane är två toppchanser, säger han.

På lördag lämnar spelformen V75 Sverige och flyttar till vårt grannland i väst, nämligen Norge och Bjerke.

De sju V75-loppen innehåller hästar både från Sverige, Norge, Danmark och Italien – och många V75-spelare kliar sig i huvudet.

Even Elvenes, mycket uppskattad tipsexpert i Norge, ger dig hjälp på traven.

”De kommer få problem”

Att de sju V75-loppen innehåller hästar med flera nationaliteter, gör att Even Elvenes förstår de V75-spelare som har problem – framför allt de svenska V75-spelarna.

– Det är ett härligt virrvarr med hästar under lördagen, ett internationellt mästerskap med hästar från flera länder och det gör att svårighetsgraden så klart blir högre. Speciellt skulle jag säga att V75-spelarna i Sverige får problem, de är mest vana med att samma typ av hästar startar på V75 hemma i Sverige, säger Even Elvenes.

Norgeexperten har så klart jobbat hårt och tufft med lördagens V75-listor, och bästa spiken dyker enligt Elvenes upp i V75-2.

– 2 Iggy B.R. tycker jag är lördagens bästa V75-spik, han har en styrka som ingen annan häst i det här loppet har och dessutom fick han bra startspår. Han är ingen snabbstartare direkt, däremot behövs inte det över den aktuella distansen. Senast i Jarlsberg vann han lätt med full fart över mål och med krafter kvar och han bara klippte med öronen, och rapporterna efteråt gör gällande att han är smidig som en katt. Att Iggy B.R. körs av Norges största kusktalang i Magnus Teien Gundersen som alltid är påläst gör inte saken sämre, säger Even Elvenes.

”Det är en vinnarhäst”

V75-omgångens kompletterande V75-spik, den näst bästa V75-spiken om man så vill, är också en norsk häst.

– 4 Shankly Lane (V75-5) är en stor och kraftig häst med ett långt baksteg och han lägger massor med mark under sig. Han har vunnit alla sina lopp hittills utan att vara bottnad och det här är en vinnarhäst som har toppchans på seger.

Miljonhästen som ska ordna korsdrag i kuponghögen hittar Even Elvenes i V75-avslutningen.

– I V75-7 lär det bli körning och då vill jag varna för 10 S.M.K. Silvousplait, hon är den snabbaste avslutaren i sin division här i Norge och sitter hon bra på det in på slutrundan så är hon garanterat med på målfotot och det är ett intressant V75-drag anser jag. Sedan vet jag att Jeppe Juel har siktat på den här V75-dagen med 6 Dusty Shadow (V75-4) och han är duktig på att träffa när han siktar på något, säger Even Elvenes.

ARTIKELN HANDLAR OM

V75

Trav

Norge