Wangle: ”Total show från Conrad Lugauer”

Day Or Night In glänste och är klar för Olympiatravets final.

Men omgången handlade mest om Conrad Lugauers dubbla uppvisningar.

Campo Bahia är ett av de värsta råämnen som vi har sett. Och Harran Boko utklassade motståndet.

Gåshud.

Det var känslan direkt efter V75–2 när Conrad Lugauer hade vunnit med skrattretande marginal – trots galopp – med nya superhästen Campo Bahia.

Fyraåringen, som under lördagen gjorde årsdebut, galopperade direkt och jag var snabb på tangenterna och hade rubriken ”Flopp” som första ord.

Psst, jag ber om ursäkt. Hästen ställde sig snabbt, körde i fatt fältet och krossade allt motstånd – joggandes. Sista 2000 metrarna travades runt 1.12,0 vilket indikerar på hur bra hästen är.

När Campo Bahia fått mer rutin, mer hårdhet och fått vara med i hetluften i flera lopp så ska det här bli mycket spännande att följa. Det är bara konstatera att hästen är ett av de värsta råämnena som vi har sett på mycket länge. Det är wow-feeling över Campo Bahia.

”Det är Maharajah-vibbar”, säger Micke Nybrink. Vi är alla överens om att hästen är unik.

Conrad Lugauer följde upp första uppvisningen med att dominera totalt med Harran Boko i bronsdivisionen.

Vilken tränare och hästkarl han är, Conrad Lugauer.

Här är Sportbladets plusbetyg från V75

Campo Bahia: Mycket är redan sagt ovan, men om ni inte har sett loppet så gör det. På V75, Sveriges elitserie inom travsporten, är det mycket sällan man ser en häst vinna med galopp. Och det är än mer ovanligt att se en häst vara så pass överlägsen. Campo Bahia glänser och det strålar verkligen klass om hästen.

Harran Boko: Jisses, en ny svettig insats. Conrad Lugauer igen. Vilka fantastiska hästar han har i stallet. Trots omstart så kunde Harran Boko behålla lugnet och i spets var det ren och skär uppvisning på nytt. I ett högt tempo var hästen totalt överlägsen och vann lekande lätt.

Day Or Night In: Såg riktigt laddad ut hela dagen och värmde mycket bra. I loppet såg hästen fortsatt bländande ut och när Peter Untersteiner gjorde allt rätt i loppet så tackade stjärnhästen för det och kvalade enkelt in till Olympiatravets final. Med hästens startsnabbhet och styrka går ingen säker i en final.

Procalate: Kördes resolut till ledningen och sedan var det spel mot ett mål. Det var en riktigt bra insats för klassen och fyraåringen verkar ha både styrka och snabbhet för att klättra genom klasserna. Lars I Nilsson, som tränar, verkar i alla fall ha en ny talang i stallet.

Dallas: Vinner man till över 57 gånger pengarna på V75 och chockar spelarna så förtjänar man en rubrik i denna spalt. Hästen gjorde ett jättelopp och vann efter en härlig slutstrid. Fick avancera först i tredjespår och avgjorde sedan utvändigt om ledaren. En mycket bra insats och segern var väl värd att gå till just Dallas.

Rajesh Face: Galopperade uppgivet i sista kurvan. Jag vet inte, men jag tyckte inte det där rätta trycket fanns i hästen. Jag kan ha fel, men hästen får komma tillbaka och visa sin klass igen.

avCarl Wangle

ARTIKELN HANDLAR OM

V75