Mejla

Carl Wangle

Wangle: En ofattbar dag för Untersteiner

TRAV

Han vann tre av fyra Breeders Crown-finaler.

Och han fyllde på plånboken rätt rejält.

Johan Untersteiner körde in över fyra miljoner kronor under söndagen – hatten av.

Han är framtidens storstjärna – på många sätt.

Men redan nu är Johan Untersteiner en av de största inom svensk travsport.

Under söndagen blev han historisk – som förste tränare och kusk att vinna tre Breeders Crown lopp.

Snacka om knock-out. Han lurade konkurrenter upp på läktaren. För alla segrar var tagna från spets – i ljummet tempo. Underskattningen från de övriga? Kanske. Men, det går inte ta ifrån Johan Untersteiner någonting. Att vinna tre finaler under en och samma dag är helt ofattbart. Grattis!

Här är Sportbladets plusbetyg från Extra V75-omgången:

Betyg: 5 av 5 plus

Johan Untersteiner: Hattrick i finalsegrar. Vi behöver inte skriva mycket mer. Hans sätt att köra ingav enorm respekt från motståndarna och samtidigt som hästarna var bäst på travbanan så var Johan också en taktiker utöver det vanliga när han vann sina lopp enkelt från ledningen. Samma recept – vid varje finalseger. Mäktigt!

Betyg: 4 av 5 plus

Lucifer Lane / Johan A Nilsson: Vilken saga! Vilken seger. Johan A Nilsson var märkbart tagen efter hans största seger i karriären. Att Lucifer Lane äntligen fick vinna en storloppsfinal gav mig gåshud – och att se firandet bland familjen efteråt var häftigt. Trav berör och Lucifer Lane är en häst som kommer bli en riktig följetång. Otroligt läckert gjort och Johan A Nilsson borde köra mer travlopp – hans insats i sulkyn är oftast fläckfria.

Betyg: 3 av 5 plus

Cyber Lane: Vilken vinnare, hästen vann joggandes och tog hem ytterligare 1,6 miljoner kronor. Derbyvinnaren har utvecklats något enormt under året och såg bättre ut än någonsin under segern i Breeders Crown. Hans startsnabbhet i paritet med hans styrka är en kombination som kommer ta hästen långt, riktigt långt.

Betyg: 2 av 5 plus

Erica: Att hon kunde vinna, det förstod jag. Men att hon skulle krossa motståndet från dödens och via tredjespår var något jag inte trodde. Erica har nu gjort två imponerande lopp på raken och tillhör verkligen ett av de bättre stona. Kaj Widell fortsätter att vinna lopp på V75.

Betyg: 1 av 5 plus

Unrestricted: Har tampats med sjukdomar och skador, men har äntligen kommit tillbaka på allvar. Hästen har alltid varit en stor talang och det fick hon visa när hästen enkelt krossade allt motstånd i finalen för fyraåriga ston. I sulkyn? Johan Untersteiner såklart.

Rajesh Face: Nej, nej, nej! Galopperade dubbelt och fick det inte alls att stämma. Hästen såg grym ut i värmningen och Kolgjini var riktigt uppåt. Men i finalen blev allt fiasko. Surt! Nya tag - för vi vet ju hur bra han är.

Av: 

Carl Wangle

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

V75

Johan Untersteiner