Svensk miljonsuccé i VM-loppet i New York

Cruzado Dela Noche vann VM-loppet

Av: Christoffer Wickman

Publicerad:
Uppdaterad:
Det blev hårt i mål i VM-loppet mellan Lionel N.O. och Cruzado Dela Noche
Foto: ATG Live
Det blev hårt i mål i VM-loppet mellan Lionel N.O. och Cruzado Dela Noche

Succén för Marcus Melander fortsätter.

Sent under lördagskvällen vann 26-åringens stjärnhäst Cruzado Dela Noche VM-loppet i USA.

Förstapriset: 500 000 dollar, lite drygt 4,4 miljoner kronor.

Sent under lördagskvällen svensk tid avgjordes VM-loppet på Yonkers i New York i USA.

Och det blev en riktig svensksuccé.

Vann loppet gjorde 26-årige Marcus Melanders Cruzado Dela Noche, på målfoto före tvåan Lionel N.O., körd av Göran Antonsen och tränad av svenske stjärntränaren Daniel Redén.

Däremot blev det fiasko för Elitloppsvinnaren Ringostarr Treb och Johan Untersteiners Pastore Bob, som bägge galopperade bort sig redan i första kurvan.

Lämnade Sverige

I somras lämnade den sexårige stjärnhästen Cruzado Dela Noche Sverige och Solvallatränaren Stefan Melander för USA, och Stefan Melanders brorsson Marcus Melander. Första starten för Muscle Massive-sonen blev VM-loppet på Yonkers i USA – och det slutade med succé.
Cruzado Dela Noche fick tillsammans med kusken Brian Sears ett bra lopp i andraspår och via en visslande avslutning så fångade han in en mycket tapper Lionel N.O., körd av norske Göran Antonsen och tränad av svenske stjärntränaren Daniel Redén, precis på linjen. Därmed fortsätter också succén för den unge travtränaren Marcus Melander.

Redan etablerad

Marcus Melander, i dag 26 år gammal, lämnade tryggheten i Sverige för en tränarkarriär på andra sidan Atlanten som 21-åring och han har redan etablerat sig i USA. Marcus har under året vunnit storlopp som Maple Leaf Trot och finalen i New York Sire Stakes, och redan före lördagskvällens succéseger i VM-loppet så hade Marcus Melanders stall kört in drygt 1,7 miljoner dollar hittills i år.
Äger Cruzado Dela Noche gör Stall Courant AB, med Unibet-grundaren Anders Ström i spetsen.

Fiasko för Elitloppsvinnaren

Men om det blev succé med en svenskdubbel i VM-loppet så blev det raka motsatsen för Halmstadtränaren Jerry Riordans Elitloppsvinnare Ringostarr Treb och Johan Untersteiners Pastore Bob, bägge dessa var med om en våldsam körning från start vilket resulterade med galopp i första kurvan – för bägge hästarna.

Publicerad: