Ludde och Åke – kungar på Åby

TRAV

Åke Svanstedt och Lutfi Kolgjini blev kungar på Åbytravet.

Åke vann tre V65-lopp medans Lutfi Kolgjini vände hem till Malmö med två segrar i bagaget.

På förhand såg det ut som att Åke Svanstedt skulle få en riktig toppenkväll på Åby.

Och det blev en härlig kväll för ”Kung Åke”.

Tre segrar inom V65-spelet och publiken på Åbytravet fick se en mycket nöjd Åke Svanstedt efter segrarna.

Don't Stop gick inte att stoppa

Mest imponerade Don't Stop i V65-2 som trots ett tufft lopp utvändigt ledaren kunde vinna på en mycket fin tid för klassen.

– Han har varit förbättrad i träning så jag hade förhoppningar om att han skulle göra ett bra lopp. Vi får hoppas att han håller sig på den inslagna vägen, sa segerkusken efter loppet.

Trophy Stand är ett mycket fint femårigt sto som under torsdagen återkom efter lång vila. Det slutade med seger direkt då hon anförde V65:ans inledning hela vägen.

– Hon var bra. Det var nog lite ringrost då hon varit borta för skadeproblem. Nu får vi hoppas hon håller ihop för jag tycker det här är ett toppsto. sa Åke i segerintervjun.

Den sista segraren för Svanstedt inom V65 var Candy Fantasy i V65-6. Åke körde direkt till ledningen och sedan blev segern säker till slut i ett fint lopp.

Ludde

Men det var inte bara Åke Svanstedt som firade stora framgångar på Åby.

Även Lutfi ”Ludde” Kolgjini fick med sig två segrar från V65-spelet. Bland annat ledde han hela vägen med Imola November i V65-5. Kort innan loppet blev storfavoriten Quarcio du Chene struken. Hästen såg inte alls bra ut i värmningen och stallet bestämde sig för att inte starta.

– När favoriten blev struken så blev det lättare för oss. Men hästen ska inte skämmas. Han gjorde ett bra lopp. Han är mer stark än snabb, sa Ludde efter segern.

Kolgjini vann även med Incato November i V65-4 efter att han avgjort via open stretch. Spelfavoriten i det loppet, Muscle Leaf, galopperade hejdlöst från start men kom igen mycket bra och slutade tvåa i mål. Den hästen vinner många lopp framöver.

V65-raden blev enkel och för sex rätt får man 1 897 kronor. Fem rätt betalar 72 kronor.