Bazires stjärnhäst aktuell för Bergsåker

TRAV

”Ingen vet hur bra han är”

Jean-Michel Bazire har sopat rent i storloppen i år.
Nu är en av hans nya stjärnor aktuell för Sundsvall Open Trot.
Det är snackhästen Narval d’Ecajuel som blir hans vapen den här gången.
– Det är en riktig dark horse. Ingen vet hur bra han är, säger Henrik Lindgren, sportchef på Bergsåker.

Den svenska travpubliken kan få se en ny fransk stjärna nästa helg. Narval d’Ecajuel är högaktuell till Bergsåkers största lopp för året. Sjuåringen har tre raka segrar och har totalt tagit 17 vinster på 35 starter. Han har hittills tjänat 3,4 miljoner kronor och tagit rekordet 1.12,1.
– Det är en riktig dark horse och ingen vet hur bra han är. Enligt Anders Lindqvist som hjälper oss i Frankrike är det goda möjligheter att han kommer. Hästen startar i Paris under onsdagen och det ska vara ett led i matchningen inför Sundsvall, säger Henrik Lindgren, sportchef på Bergsåker.
– Tyvärr kommer inte Bazire hit eftersom han är upptagen med femåringskriteriet i Frankrike. Det blir istället Stephane Delasalle som ska köra.

Hur ser det annars ut inför Sundsvall Open Trot, med en miljon kronor i förstapris?

– Det ser riktigt bra ut och blir ett kanonlopp. Vi har klart med toppnamn som Jaded, Giant Superman (som vann i fjol), Colombian Necktie, Simb Chaplin, Opal Viking (ska köras av Johnny Takter) och Earl Tilly. Åke Svanstedt väljer att stå över med Finders Keepers men säger att Earl Tilly har lika hög kapacitet.
– Sedan är Passionate Kemp, Super Light, Camilla Highness, Red Chili Pirat och Adrian Chip aktuella. Robert Bergh ska köra ett jobb med Adrian Chip senare i veckan och bestämma sig efter det. Det vore kul om han gick ut och mötte eliten på hemmaplan, säger Henrik Lindgren.

Michael Carlsson/Minimedia