Svensk seger i finnkampen

TRAV

I fjol vann Finland.

I år blev det revanch.

På söndagen tog Sverige hem travets egen finnkamp.

– Vi firade segern i förskott redan i går så det blir lugnt firande i dag, meddelar en segerrusig Johan Untersteiner efter den svenska framgången.

Det var gott om svenska sportsliga framgångar på söndagen.

I Kina vann Emma Johansson OS-silver i cykel.

I Finland vann det svenska laget travets egen finnkamp.

För andra året i rad arrangerades den kombinerade go-kart- och travtävlingen i finska Seinäjoki, där några av Sveriges och Finlands bästa ryttare och kuskar gör upp. I fjol vann Finland efter att fullstängt ha dominerat travtävlingarna. I år avgjorde Sverige på travbanan.

– Jag vann go-karten, men sammanlagt låg lagen exakt lika när det var dags för travtävlingarna. Där blev det först finsk seger i ponnyloppet innan Fredrik B Larsson, Anna Rönning och Daniel Olsson vann varsitt lopp. I det sista loppet blev det finsk seger men det spelade ingen roll och vi vann med 301 poäng mot 273, säger Johan Untersteiner, som var nöjd med såväl coachen Nils "Nilox" Lagerström som sina lagkamrater, utom möjligen Örjan Kihlström.

– Örjan hade en av sina sämre helger. Han var den enda som blev varvad i go-karten och hästarna han körde var inte bättre de, säger Untersteiner med ett skratt.

Ola Johansson/Kanal75