Bakspår för Hultmans superlöfte

TRAV

Maharajah matchas mot Kriteriet

Maharajah är tillbaka på tävlingsbanan igen.

På onsdag startar Stefan Hultmans jättelöfte på Solvalla.

– Han känns helt fantastisk.

Maharajah har inte tävlat på snart en månad. Han stod över E3-finalen och matchas nu helt mot Kriteriet senare i höst. Stefan Hultman vill väldigt gärna vinna det loppet med sin superhäst.

– Vi stod medvetet över korta E3 och hästen ska göra två starter innan kriteriekvalen. Först nu på onsdag och sedan 14 dagar senare. Det blir en perfekt uppladdning inför kriteriekvalen 24 september, säger Stefan Hultman.

– Maharajah har tränat på som vanligt och känns helt fantastisk. I går (läs onsdag) gick han ett rejält jobb i backen och hade bara 50 i puls efteråt. Men så är det varje gång och hästen har en fruktansvärd återhämtning.

Bakspår på onsdag

I onsdagens lopp fick Maharajah bakspår och startar från bricka tio. Distansen är 2140 meter och han körs som vanligt av Örjan Kihlström. Förstapriset är 100 000 kronor.

Maharajah har hittills vunnit fem lopp på sju starter och sprungit in 1,2 miljoner kronor. Efter den imponerande segern i E3-finalen på Bergsåker var såväl Stefan Hultman som Örjan Kihlström rörda till tårar över prestationen.

Startlista, Ibrahim Paschas lopp_2140 meter bilstart:_

1. Västerbo Maestro - Thomas Uhrberg_

2. Callitri - Per Lennartsson_

3. Viking Amor - Johnny Takter_

4. Chip'n Young - Johan Untersteiner_

5. Rocky Race - Leif Witasp_

6. Isak C.D. - Daniel Redén_

7. Nottingham - Hans-Owe Sundberg_

8. Caminetto - Erik Adielsson_

9. Herr Ratzeputz - Jorma Kontio_

10. Maharajah - Örjan Kihlström

Michael Carlsson/Minimedia