”Vi slapp bli ovänner”

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2011-01-19

Heikki Korpi lämnar Kari Lähdekorpi.

Det innebär att Halmstadtränaren tappar en av företagets viktigaste personer.

– Det blev helt enkelt en kulturkrock, säger Lähdekorpi till Travnet.se.

Som Trav365 avslöjade under tisdagen lämnar Kari Lähdekorpis högra hand, Heikki Korpi, storstallet. Förutom Korpi slutar ytterligare fyra personer vilket tvingar Lähdekorpi att söka ny personal.

Heikki Korpi började jobba hos Lähdekorpi för ungefär fem månader sedan men slutar nu hos proffstränaren där han agerat försteman vid träningsanläggningen i Falkenberg.

– Det blev helt enkelt en kulturkrock, Heikki har jobbat i hela sitt liv i Finland och i Italien och travet i dom länderna är helt annorlunda än här i Sverige, säger Kari Lähdekorpi till Travnet.se.

Han fortsätter:

– Det jag har lärt mig under alla år som tränare är att hästarna måste tränas. Det går inte att skylla på dåliga banor och låta dom stå i stallet. Om banorna är dåliga får man köra i lägre tempo men hästarna måste tränas. Och där var nog inte Heikki och jag överens, säger Kari.

”Slapp bli ovänner”

Enligt Kari Lähdekorpi var det bra att Korpi sa upp sig.

– Även om jag inte lagt mig i träningen har jag kanske sagt något, eller gjort något, som Heikki inte gillade. Men det var bra att Heikki sa upp sig nu, då slapp vi att bli ovänner, säger Kari Lähdekorpi till Travnet.se.