Tränaren: Det här känns fantastiskt

Foto: ALN
Ulf Stenströmer har tre hästar till start på V64. 11 miljoner ligger i potten till en ensam vinnare med alla rätt.
TRAV

Tre hästar till start.

Tre V64-streck.

Axevallas Ulf Stenströmer är optimist inför onsdagens V64-jackpot på Solvalla.

Axevallatränaren Ulf Stenströmer har etablerat sig på en hög nivå och stallets hästar har tjänat över fem miljoner kronor per säsong de senaste två åren.

– Det känns fantastiskt och inget man kunde tro när man körde i gång med tio "kameler" för åtta år sedan, säger 36-åringen.

– Trots att vi körde in lite mer pengar 2009 så tycker jag att fjolåret var det bästa året någonsin. Noras Bean tjänade "bara" 1,5 miljoner i fjol och istället var det många hästar som tjänade över 100 000 kronor.

Tror hälften av tränarna försvinner

I takt med framgångarna har Ulf Stenströmer hela tiden utökat sin verksamhet. I dag finns 65 hästar på träningslistan.

– Det blir tuffare och tuffare att vara travtränare och jag tror man måste utöka och satsa för att lyckas. Om tio år gissar jag att hälften av dagens nästan 400 proffstränare är borta. Det gäller att vara med på tåget när det går.

Hur ser det ut i stallet inför 2011?

– Jag hoppas innerligt att vi kan nå fem miljoner igen och jag tror vi kommer att lyckas. Jag har några guldkorn i stallet. Noras Bean är förstås flaggskeppet och jag tror att han kommer att tjäna mer pengar i år. Vi var lite snälla mot honom i fjol som femåring och dessutom var han nedsatt av bland annat en halsinfektion som han fick i samband med en start i Oslo. Jag siktar på de stora loppen med honom och första målet är Olympiatravet.

– Andra hästar som jag hoppas mycket på är till exempel Sparkling Laday som kom starkt i slutet av treårssäsongen i fjol och bland annat vann Oaksrevanschen. Ewe Palema är också en häst jag tror får en kanonsäsong, han är opererad och uppfräschad i vinter. Operett Ribb är en flygmaskin och jag tror hon går en 1.11-tid, eller åtminstone en 1.12-tid i år. Av treåringarna vill jag nämna Depardieu, en hingst efter Love You som ser mycket bra ut. Och på tvååringssidan har det aldrig sett bättre ut med många välstammade hästar.

V64-jackpot med elva miljoner

Ulf Stenströmer är positiv och ser hela tiden möjligheter. Det gör han även när det gäller onsdagens tre V64-hästar. Det är jackpot på V64 med elva miljoner kronor i potten för en eventuell ensam vinnare.

– 9 Persos On Line (V64-2) har aldrig vunnit lopp på 45 starter men är en betydligt bättre häst en så. Han har matchats tufft och är absolut inte oärlig. Springspår på tillägg tror jag kan passa bra och det bör felfri avgång. Lyckas sedan Örjan Kihlström hitta rätt ryggar så tror jag absolut han är med och hugger där framme.

–1 Nova Kebell (V64-6) är startsnabb och har aldrig förlorat i ledningen, men sedan om hon ska gå där får Erik Adielsson avgöra. Jag kommer i alla fall att berätta för honom att hon aldrig förlorat i spets, visserligen mot enklare motstånd, men ändå. Hon visade att formen är på topp senast som tvåa från ett svårt utgångsläge.

– 4 Good As Princess (V64-6) var helt okej senast men kanske inte på topp. Hon hade inte startat på sex veckor. Hon har minst lika hög kapacitet som Nova och var rejäl när hon var tvåa på V75 i Halmstad från dödens för tre starter sedan. "Prinsessan" tål att göra lite mer själv i loppet.

Det är jackpot på V64. Vilka av dina hästar ska med på kupongen?

– Alla tre, om man inte spikar emot.

Lars-Ove Pettersson/Kanal 75