Löfgren: Känns så jävulskt fin

Foto: Malin Löfgren, Bo Eklöf och Sanity jagar nya segrar.
TRAV

Den föredetta RIX-hästen Sanity har vunnit alla starter i år.

På lördag jagar han fjärde raka – på V75.

– Det är en bra vinstchans, det är klart att jag tror det, säger tränaren Malin Löfgren.

Sanity vann RIX-allsvenskan och många var intresserade av att köpa hästen på auktionen. Men Malin Löfgren vägrade släppa taget om sin stjärna. Hon fick med sig flera av ägarna och bjöd hem hästen igen. Priset: 780 000 kronor.

– Det här var en riktig pärs. Jag är överlycklig att hästen stannar hos mig, sa Malin Löfgren efter budgivningen.

”Klart över förväntan”

Efter årets tre starter kan de 134 delägarna vara belåtna med sitt val att köpa tillbaka hästen. Sanity har imponerat stort och vunnit de tre loppen.

– Han känns så jävulskt fin och känns bara bättre och bättre. Han har inte tagit någon skada av de här tuffa loppen. Sanity har gjort det klart över förväntan, de här prestationer som han gjort nu kanske man hade hoppats på senare i vår...

– Han har utvecklats, inte bara fysiskt, även mentalt, säger tränaren Malin Löfgren.

Senast startade Sanity på Leangen i Norge, hur var han då?

– Han var ruggigt bra i Norge. Det var flera startsnabba runt om och de hade satt på helstängt. Men efter tio meter var han fem meter före dem, han följde bilen. Photo Bear kom upp och var stekhet så det blev 12-fart de andra 500 metrarna. Det var fullt tryck hela vägen, men han bara gick undan. Då ska man tänka på att det var regn och blåst hela dagen och absolut ingen snabb bana.

Bo Eklöf har kört hästen i årets tre starter, vad säger han?

– Han är jättenöjd och väldigt imponerad. Det är en fröjd att köra säger han. "Bosse" har väntat ända sen Scandal Play på att köra en sån här häst, det är kul att höra.

”Ruskigt startsnabb”

På lördag startar Sanity på V75 – på Romme. Från ett perfekt förstaspår i den sista avdelningen siktar tränare på att stjärnan ska leda från start till mål.

– Han är ruskigt startsnabb. Jag vet att Kejser K.D är mycket bra och jag är imponerad av honom, men han måste ta en längd på min, det tror jag inte han klarar, säger Malin Löfgren och fortsätter:

– Från det här läget så har Bosse inte något val. Han tål tuffa öppningar och det är en bra vinstchans, det är klart att jag tror på det. Så länge hästen presterar måste jag göra det. Vi har fått det bästa läget och det kan bli tungt för värsta motbudet Kejser K.D.

Hur många av de 134 delägarna kommer vara på plats?

– Jag vet inte hur många ägare som kommer, jag har hört att några ska dit bara. Jag fick ett sms från Rommetravet nyss där de hälsade oss välkomna och att alla ägare får ett glas champagne i vinnarcirkeln, det skulle vara kul om alla var på plats då, säger tränaren med ett skratt.