Nu är det dags för miljonerna

TRAV

Micke Nybrinks krönika inför jackpotten

Hoppla, det är ingen

promenad i parken.

Tvärtom.

Rommes jackpottomgång körs i motvind, uppför.

Bara de pålästa spelarna tar sig i mål.

Miljonutdelning står i 1,50.

Det är aningen tjatigt med ännu en jackpott men samtidigt orkar jag inte gnälla. Romme är en favoritbana när det vankas V75 och i lite höstrusk kan det väl omöjligt bli lätt igen?

Många kommer att luta sig mot Arby’s Amalia i V75-2. Hon har nämligen aldrig förlorat. I nio starter har hon vunnit hur lätt som helst och man

behöver inte ens ha sett henne för att fatta att hon är bra. Men – det är också så att tränare Alf Johansson har matchat sitt sto snyggt i enkla lunchgäng där kusken Daniel Olsson kört till tät och dirigerat.

Från spår tolv i V75-debut blir det inte lika lätt att komma till front. Jag säger inte att hon förlorar man vågar absolut inte spika. Faktum är att jag garderar ordentligt. Här är mina motbud:

 Across the Bridge som gjort två starter för Robert Bergh, dundrat till spets från tillägg och vunnit lätt i stark stil. Det står ledningen i programmet och sen är ”halva inne”.

 Walk to Remember som hittat stilen och glänst så smått i två raka. Springspår, Örjan Kihlström, knallform; det kan ju se sämre ut.

 Lyckes Per som jag verkligen gillar. Han är betydligt bättre än folk fattat. Streckmässigt är han omgångens fynd. Kan absolut vinna.

 Lineup du Jape som jag varnade för senast och som höll strålande i dödens då, på V75. Takter kör igen – snitsarnas snitsare.

Spikarna är två, en varm och en kall. Den varma heter  Kimono Pearl (V75-5) och henne har ni knappast sett.

Det är bara vi som hålögt ser allt som har koll där. Okej, hon är bara tre år och kommer i stort sett från nolloppet. Såna ska rutinmässigt garderas.  Jag vet. Men det gäller också att ha lite fingertoppskänsla och våga gå emot det givna ibland.

Kimono Pearl har varit kanonbra i de här tre starterna och jag har faktiskt svårt att se henne tor-ska. Erik Adielsson är bombsäker med voltstart och när han har innerspår vet jag att det blir en bra start. Senast bollade Kimono Pearl mot motståndet från dödens. Hon är en sån där häst som ser lat och nonchalant ut i loppen men som avgör direkt när Erik slaskar till med tömmarna.

Flex (V75-4) är den kalla spiken. Här pratar vi om ett kallblod som är som en gokart. Han har dess-utom visat knallform på slutet, bara svept motståndet, och med en vettig resa speedar han ner motståndet igen. Jag säger inte att han är klar men han vinner loppet fyra gånger av tio.

Övrigt att notera:

Ajlexes Daylight är startsnabb och roliga skrällen i V75-1. Spets eller rygg ledaren. Formen är på topp.

 Spets och slut med Global

Investment i V75-3? Eller sänker Beanie M.M. allt? Rygg ledaren och slut med Timetosaygoodbye?

 Hårt tempo i V75-6? Då varnar jag för Storm Brodde.

 Avalon Spider är miljonhästen i sista. Nu får han spara krutet i ryggar. Pang?

Till sist: Såg ni V64-2 i onsdags? När Jorma Kontio spetsade med formtoppade andrahandaren men släppte utan strid till favoriten? Såg ni eländet? Och sen undrar de varför ingen åker till Solvalla. Tävlandet är lagt på hyllan. Det är så att man mår fysiskt illa. Hallå! Vi har spelat ju. Spelat på att ni ska slåss. Bu. Usch, skäms, ryck upp er. Nej, heja Åke Svanstedt som kör sin häst iskall i dödens, det är tusen gånger bättre. Heja Jörgen Sjunnesson som svarar. Ni borde hyllas som travets hjältar.