Larssons nya stjärna slukar det här gänget

Michael Carlsson synar V75-loppen • Systemförslaget

Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL75
Milliondollarhyme spikas på dagens V75-kupong.
TRAV

För några veckor sedan såg jag hästen på Solvalla – wow!

En stor, svart travare med ett jäkla driv i steget som vann överlägset med krafter kvar.

Fredrik B Larsson kan ha en ny topphäst i Milliondollarrhyme och i dag slukar han det här gänget trots läget.

Det är V75 även i dag och Bollnäs som har hand om värdskapet. Men först några rader om Prix d’Amerique där det blir en spännande eftermiddag i Paris.

Timo Nurmos sa till mig att Readly Express inte var det minsta trött efter
loppet senast och blåste ingenting. Detta trots att han avslutade i 1.05-fart över upploppet. Hästen har en enorm styrka i sin fantastiska kropp och en löpskalle i klass med typ Varenne.

Om Björn Goop får till en snabbstart och en inte alltför stygg resa tror jag att vi
har en svensk häst som vinner världens tuffaste travlopp.

Polletten har trillat ner

Men över till Bollnäs där vi kan få se en annan potentiell topphäst i vardande – även om steget är lååångt till eliten ännu så länge. Jag syftar på den svarte blänkaren Milliondollarrhyme som det har lossnat rejält för sedan han blev valack i höstas.

Jag pratade med tränaren Fredrik B Larsson i veckan och han berättade att den berömda polletten nu har trillat ner och hästen koncentrerar sig numera istället för att vara hingstig och besvärlig som tidigare.

Senast såg jag hästen vinna en dimmig tisdagskväll på Solvalla och trots att hästen är svart som natten lyste han upp ett spöklikt Solvalla. Milliondollarrhyme käkade sina konkurrenter i ett nafs efter att Fredrik B Larsson avancerat fram till dödens och sedan lättat på tömmarna
och övertagit täten dryga halvvarvet kvar.

Den välstammade fyraåringen (pappa är avelsgiganten Ready Cash och mamma är trefaldiga miljonärskan Nursery Rhyme) flög ifrån sina konkurrenter och var helt ensam på banan efter att ha joggat 1.12,5 sista varvet med gott om krafter kvar.

Jag vet att det är tuffare emot och dessutom ett risigt läge med spår elva i dag. Men det är flera som är sugna på ledningen i det främre ledet och efter en liten kamp om taktpinnen kan ”Fredde B” låta sin tanks lufsa fram och sedan krossa de andra i god tid före mål.

I ett annars streckkrävande lopp tar jag ställning och spikar hästen som det lyser lite klass om och tror att han är huvudet högre än sina motståndare.

I V75-inledningen kan Timo Nurmos nyförvärv Hankypanky Frances mycket väl vara en vinnare. Nurmos berättade för mig att hästen har tränat bättre och bättre sedan hon kom men är inte vässad med något rundbanejobb utan har bara tränat styrka i backen. Det brukar i och för sig räcka väldigt långt och det finns flera Nurmos-hästar som har gjort comeback efter ett  sådant upplägg och vunnit direkt.

Hankypanky Frances har varit hos flera olika tränare tidigare och haft en del problem, bland annat blivit halsopererad. Men hon har visat fin kapacitet och inledde sin karriär med tre raka segrar.

Har tidigare visat att hon kan öppna snabbt och har spetsat från springspår -tidigare. Om Jorma Kontio träffar rätt och placerar hästen i ledningen kan hon bli svårslagen.

Men jag väljer att gardera med några ifall hon inte skulle komma till spets och få
en jobbig löpning. Per Lennartsson låter sugen på att köra Calissa Rich i ledningen efter att hon hade krafter kvar senast.

Fredrik B Larsson varnade för en riktig rysare i loppet och det är Gentille som har ett smygläge i spår åtta och får hon rygg på den eventuellt ledande Calissa Rich kanske det kan hända saker till slut.

V75-2 är ett kallblodslopp där  det står platser till loppen i Paris i februari på spel. Om favoriten Tand Tuff kommer till ledningen är det nog slut. Han vann på V75 näst senast efter en smygresa och höll starkt efter ett tufft upplägg i dödens senast.

Men det kan vankas svar och bli ”kludd” för Persson och då känns det tryggt att även ha streck för några till. Björs Frej har exempelvis 7-0 i inbördes möten med Tand Tuff och Guli Storm och Eldvin är givna garderingsbud.

 Beau Mec blir storfavorit i V75-3 nu efter att Chelsea Boko har blivit struken. Han är jämn och säker och var duktig som fyra bakom Digital Ink och Zenit Brick senast och vann gången innan. Är inte oäven från start och får han spets är det toppchans.

Narold Vox är given vid gardering och varning utfärdas för West Wing som satt fast med gott om krafter kvar i Gulddivisionen senast som vanns av On Track Piraten.

Ett par startkanoner

V75-4 är ett öppet stolopp med mycket startsnabba hästar längst fram i U.Bergs Oppzi och Tricia. Ove A Lindqvist meddelar att han ska köra i ledningen med U.Bergs Oppzi och hästen var duktig trea i V75 näst senast bakom Evin Boko och Geisha Sund. Inga damer av den kalibern finns med i startfältet i dag.

Noterbart är att Tanya Gel visade bra form senast och ska tävla i jänkarvagn den här gången.

Storfavoriten On Track Piraya i V75-6 har gått riktigt bra hos formstallet Nicklas Westerholm men nu är det tillägg över kortare distans och blir det krångel i spåren på vägen kan det bli svårt att nå fram.

Neo Neon, Dani Boko och framförallt Canadian Rolls är givna motbud och kanske även Urchin och Wake Up America.

I V75-avslutningen känns det som en eller väldigt många. Jag tar ställning för
favoriten Young Da Vici som står på tur för en seger. Senast gjorde hästen ett topplopp som knappt slagen trea i V75 efter ett tufft lopp i dödens. Kan få överta ledningen i ett tidigt skede och då blir han inte lätt att tas med. Har tidigare gått bra över lång distans och jag litar på Per Lennartsson i V75-7.

Micke Carlssons V75-system

V75-1: 6–1–9–8–12 (10–4)

V75-2: 5–9–12–10–8 (7–4)

V75-3: 3–1–8 (10–9)

V75-4: 1–5–2–9–6 (4–8)

V75-5: 11 Milliondollarrhyme (3–4)

V75-6: 13–6–2–1–9–8 (4–10)

V75-7: 3 Young Da Vici (6–4)

2 250 rader/1 125 kronor

V75 från Bollnäs sänds i TV12 klockan 14.00

ARTIKELN HANDLAR OM

V75-tips

V75-tips

V75