Trav

Kör med tre spikar – ”som vanligt”

TRAV

Okaaaaay!

Jackpott med 33 miljoner extra i potten.

Loppen avgörs på Axevalla – Sveriges mest rättvisa travbana?

”Som vanligt” kör jag med tre spikar.

Alla är favoriter. Så jävligt är det.

Innan vi tittar på omgången: tack alla ni som hört av er efter min spalt i tisdags. Jag har aldrig fått så mycket respons. Kan tyvärr inte svara på era mejl, det hinns inte med.

Till de aktiva som ringt, messat, mejlat, skrikit på stallbacken och varit upprörda har jag en hälsning: Ja, det var ett slag under bältet och jag överdrev givetvis. Sån är jag, en liten retsticka som gillar att haspla ur mig halvsanningar. Jag är en finne i röven.

Men det var också ett sätt att få balans i debatten – ni kan ju inte förvänta er att ingen skjuter tillbaka om ni spyr på allt och alla. Jag har ingen aning om hur ni sköter era jobb, säkert jättebra och en mersa borde väl alla ha, men jag undrar om ni vet hur vi på den andra sidan sköter våra? Vi kanske ska ha lite mer respekt för varandras sätt att jobba och räkna med alla gör sitt bästa? Jag gjorde som ni, skrek utan att ha koll. Nu vet ni hur det känns.

V75-1: Rocket Power blir favorit och det är en häst man faller pladask för. Hans spurtförmåga har vi underskattat. Numera har han flera fina jack i kolven; på ett står det Commander Crowe. Halmstadhästen har fin chans igen, men från ett dåligt spår och med skorna på är det motiverat att gardera. Glöm inte Lovely Conch som såg strålande ut som fastlåst senast.

V75-2: Kan du Candy debuterar för Lähdekorpi. Hon är en racer och om Kari fått sedvanlig snurr på henne kan det vara tokslut. Men han låter aningen tveksam och det går inte att singelstrecka. Mitt lilla drag är In April, bara hon klarar starten. Hon gick vasst efter startgalopp senast och borde gilla att speeda över Sveriges längsta (227 meter) upplopp.

V75-3: Finders Keepers har en straffspark på hemmaplan. Normalt sett dundrar Svanstedt in den med förbundna ögon. Men – hur är formen? Han har svikit i två starter i Frankrike och det går inte att veta, även om han tydligen ryckt upp sig mentalt sedan han kom hem. Spets och slut eller klubbad oxe 200 kvar? Roliga motbuden är spurtkanonen Airstrike som satt fast med rubbet sparat senast och Global Investment som kan betydligt bättre än senast. Slipper övernatta nu och tävlar barfota bak.

V75-4: Välstammade Persos Seaman trodde jag på senast. Han vann då i stark stil efter att ha körts fram utanpå ledaren. Med helstängt huvudlag såg han jättebra ut, fokuserad och stridslysten. Motståndet är ljummet, Goop kör och distansen (2640) bör passa. Äsch, vad faen, jag spikar.

V75-5: Bästa spiken i omgången hittas här. Petri Puro har en blivande toppmärr i Senorita Rosita. Hon är en tanks som övertygat i sex starter. Senast vann hon lätt efter lång vila och såg urstark ut. Det här vinner hon, lätt.

V75-6: Rakas är också ett sunt singelstreck. Per Lennartssons fyraåring var strålande bra senast i ett V75-lopp som vanns av Give To Get. Rakas är startsnabb, har bra läge, knallform och körs av en kusk som jag litar blint på. Motståndet? Näe, inget extra.

V75-7: Inte alls lättlöst. Som av en händelse… har jag råd med alla. Jippi! Skrällbudet måste väl vara The Bad Rock? Han kan vinna från dödens – med skor.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!