Efter skadeproblemen – Medin fick jubla igen

Foto: Hanold/ALN
TRAV

Trots de svåra skadorna som höll på att stoppa karriären.

I kväll visade Bowling Inferno att han är tillbaka i eliten på allvar.

– Så jäkla skönt, säger lyckliga tränaren Christina Medin efter Bowling Inferno tagit första segern på två år.

Stora skadebekymmer har gjort att Bowling Inferno startat sällan och senaste segern kom i försöket till Svenskt Travderby 2007. I kväll var det dags för seger igen och Christina Medins stjärna visade att han är tillbaka i eliten på allvar. I V65-1 på Åby vann hästen ett högklassigt lopp mycket enkelt efter en fin styrning av Stefan Söderkvist.

”Kändes jättebra”

I loppet blev det en hård spetsstrid mellan Conrads On Line och Maximal Value. Efter 500 meter gick Söderkvist påpassligt fram i andraspår och övertog ledningen från Maximal Value. I sista sväng ryckte man åt sig flera längders försprång och i mål var tvåan Maximal Value och trean Beijing Man långt bakom. Vinnartiden blev 1.13,9 a/2140 meter.

– Han kändes jättebra, han har gått framåt med loppen han fått i år, sa Stefan Söderkvist i vinnarcirkeln.

Trea i Derbyt 2007

Bowling Inferno hade mycket goda framtidsutsikter som fyraåring och slutade bland annat trea i Derbyt 2007. Men sedan kom skadorna. Kvällens start var hästens femte för året.

– Han har inte gjort många lopp på ett par år och det tar alltid tid för hästarna att komma tillbaka. Men man får säga att han är på väg att komma tillbaka till toppen igen, säger Stefan Söderkvist.

Tränaren Christina Medin var mycket glad efter loppet.

– Så jäkla skönt. Att han är tillbaka och är så fräsch och fin, det känns bra. Nu behöver han fler lopp i kroppen och vi ska matcha honom lugnt.

Jens Oscarsson/Minimedia