Trav

”Svenskarna räcker inte till”

Av: 

Minimedia

Patrik Fernlund

TRAV

De franska monsterhästarna har krossat svenskarna under vintermeetinget.

Anledningen: Bättre träningsmöjligheter.

– I Frankrike tränar man hästarna på flera olika underlag, det gör inte vi i Sverige och därför är fransmännen bättre, säger Anders Lindqvist.

Det franska vintermeetinget lider mot sitt slut och det har varit mycket tunt om svenska framgångar under vintern. Enbart ett fåtal svenska hästar har lyckats och flera stjärnhästar från Sverige har blivit utklassade av de franska superhästarna.

– Jag är inte överraskad att det gått dåligt för de svenska hästarna, jag trodde på förhand att de skulle få svårt att hävda sig och det visade sig vara rätt. Kanske är det så att de svenska hästarna inte riktigt räcker till, säger experten och tränaren Anders Lindqvist.

Flopp för Colombian och Finders

Under söndagen startade Colombian Necktie och Finders Keepers på Vincennes. Finders Keepers var mycket svag och slutade i det slagna fältet medan Colombian Necktie gick i ledningen och fick med sig en liten slant.

–Det blev ett väldigt tufft lopp för Colombian Necktie och jag tycker han gjorde det godkänt. Det är tufft att gå i ledningen på Vincennes, det blir många små tempoväxlingar hela tiden och det är inte många som vinner från spets. Finders Keepers gjorde en slät figur. Han smög med och kunde ingenting. Han borde haft mer krafter kvar över mål, säger Anders Lindqvist.

Varför lyckas inte svenska hästar i Frankrike?

– Därför att vi har sämre träningsmöjligheter än fransmännen har. Träningsmetoderna har utvecklas mycket i Frankrike och de har bättre vinter att träna på. I Frankrike varierar man vilket underlag man tränar på. Det finns flera olika alternativ och det gör att hästarna kan träna oftare. Att träna på olika underlag sliter mindre på hästarna, säger Anders Lindqvist till Trav365.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!