Håller du med mig nu, Kari?

TRAV

Formstall ska man ta rygg på.

Jag har hittat två och båda har anmält friskt till V75 på Åby: Stall Bergh och Stall Lähdekorpi.

Men ju undrar om Lähdekorpi håller med mig angående spikvalet?

Vi brukar tycka lite olika

?

Micke Nybrink

Vet inte om ni noterat att Robert Bergh har bra snurr på stallet. Jag har i alla fall tänkt tanken, fasen vad fina de ser ut, Berghs hästar.

I V75-1 plockar han ut D.J.Seabrook (42 %) och efter att ha sett denne på Åby näst senast, då han krigade hela vägen in från spets och tvingade fram svetten på kanonen Across the Lines, var jag helt bergis på att han skulle vinna i nästa start istället. Men då mötte han en ny skjutare, Stig H:s Warwick Rex, och Bergh körde som Bergh oftast kör, för seger och pressade i dödens och hästen blev aningen stum till slut.

Nu ser jag ingen Across The Lines i startlistan och ingen Warwick Rex heller. Vilket för min del innebär att spiken är given.

Syn på Hot Shot Knick

Hot Shot Knick är Kari Lähdekorpis bästa chans, såklart. Det säger nog de flesta. Men jag vet inte. Borde han inte ha vunnit lättare senast? Nu var det precis att han lyckades knäppa ledande Harlans Boogie och bakom tätparet klättrade Green Chili i ryggar, med allt sparat. Med all respekt för Green Chili? Nja, undrar om formen på väg ner för dunderläckre Hot Shot? Det kanske inte räcker med en skalle av guld? Och hur bra är Kolgjinis nye fransos? Jag vill syna Hot Shot Knick och streckar tre hästar. Tar även med Harlans Boogie – Adielsson lär smyga med i rygg på favoriten, flåsandes i nacken. Jobbigt.

Men Lähdekorpi behöver inte vara ledsen om han förlorar i guld.

Som vanligt har han gått ”all-in” på V75 och chanserna avlöser varandra i en strid och aldrig sinande ström.

I sista spikar jag Rapkin. Innerspår bakom bilen, 1?640 och Björn Goop bakom sig låter som vinst. Lägg till att hästen var skitbra senast så? behöver jag motivera mera?

Sjunne kan skrälla

Två miljondrag har jag hittat. I V75-4 sitter välkörande Jörgen Sjunnesson på en kul rysare i Ynot Boy (6 %). Hästen var heroisk som tvåa på Mantorp senast då han stördes till galopp efter 200 meter, fick anfalla i tredjespår 1?200 kvar och sedan slita ont där ute resten av loppet. Finns det någon rättvisa så vinner han nu till ett högt odds.

Om Sjunnesson inte lyckas skrälla i fjärde får han en ny chans i femte: Brave Princess (5 %) var ”snorbra” senast då hon vann ett lunchlopp efter att han visslat förbi och ifrån sista 600.

Med sparad speed kan det smälla igen.