V75

Järvsöfaks vinner 100 gånger av hundra

Av: 

Zendry Svärdkrona

TRAV

Challes V75-tips 11 juni

På förhand ser det ut som en lätt omgång på Östersund. Flera klara favoriter såsom Lucky Dream B.L, Hot Tub, Järvsöfaks och Elitloppstvåan Giant Superman.

Det var egentligen bara Lucky Dream B.L som inte gjorde bra ifrån sig under elitloppshelgen utav dessa. Den här gången är dock läget mycket bättre för Bollnäshästen. Hot Tub borde vara dagens näst bästa spik efter Järvsöfaks men man vet aldrig med Hot Tub, om han travar eller inte.

V75-1

Favoriten:

Peter Eriksson tror på bra chans om han tar ledningen med 3 Lucky Dream B.L så är det bara att lista ut om han tar ledningen eller inte, jag tror det.

Outsidern:

1 Arnie Sensation har ännu inte vunnit lopp i år och blandat insatserna rätt frisk. Han har gått väldigt bra bakifrån och kanske körs så idag med.

Spetsbudet:

1 Arnie Sensation kanske kan hålla ut 3 Lucky Dream B.L om nu Adielsson vill ha ledningen, jag tror ändå att Lucky Dream B. L tar spetsen.

Korsdraget:

5 Dimman vann V75 i början av april och var då riktigt bra efter att ha gått sista 700 meterna i 3:e spår. Efter det har det bara blivit galopper, felfri idag?

V75-2

Favoriten:

Jag trodde inte att 6 Hot Tub skulle klara banan under elitloppshelgen men han gjorde det och var enormt bra. Klättrat i klasserna men vinner förmodligen ändå.

Outsidern:

1 Coma Orion tror jag tar hand om ledningen här och skulle det strula lite för favoriten så blir nog Thomas Lönns häst svårfångad.

Spetsbudet:

1 Coma Orion utmanas av i första hand 5 Eternal men jag tror att Com Orion är snabbast.

Korsdraget:

När 3 Lover Boy Index har form och dessutom har ett sådant bra läge som idag är han farlig i nuvarande klass. Smyger fram till upploppet och?

V75-3

Favoriten:

Inte mycket att säga om, 7 Järvsöfaks vinner det här loppet 100 gånger av 100 och det är bara att spika. Allt annat känns onödigt.

Outsidern:

Skulle inte tro det. Visst är Nordgubben bra men han får vänta på att besegra ”Faksen”.

Spetsbudet:

Som vanligt när Järvsöfaks startar, övriga slåss om att få rygg på honom, men när Persson vill ha ledningen tar han den.

Korsdraget:

NEJ! Inte den här gången.

V75-4

Favoriten:

4 Sandy S.L har ett bra rykte och vinner ofta men det är inga värstingar hon har besegrat. Å andra sidan är det inga värstingar hon möter idag.

Outsidern:

5 In Bloom är mitt första streck i loppet. Har suttit fast i två av de tre senaste starterna. Bra kusk som kör en bra häst. Känns som en bra chans.

Spetsbudet:

Det ser upplagt ut för favoriten 4 Sandy S.L som är så pass snabb att även om 7 Step In försöker så hinner hon inte förbi, utan väljer ett rygglopp istället.

Korsdraget:

Helt fel läge och dessutom står 8 Conchita Kemp hårt inne i loppet. Jag vill ändå varna lite för henne om det skulle bli körning i täten.

V75-5

Favoriten:

Eventuellt blir innerspåret en fälla för favoriten 1 Spin City som annars ser kanonfin ut och strular det inte har han toppchans.

Outsidern:

En som kan ställa till det för favoriten från start är 3 Peggy Sue som med Björn Goop i sulkyn naturligtvis blir ännu vassare.

Spetsbudet:

3 Peggy Sue försöker ta sig förbi 1 Spin City och lyckas nog med det. 7 West Dream laddas nog inte mot spetsen från bricka 7.

Korsdraget:

10 Hot Salsa har gjort en start i ny regi och nog funnit sig tillrätta. Hon tog två raka på Solvalla i april, barfota då precis som idag!

V75-6

Favoriten:

Alla belackare fick svar på tal av 4 Giant Superman i Elitloppet. Han var fantastiskt bra. Han känns som en häst som blir bättre av tuffa lopp och vinner förstås idag.

Outsidern:

När 10 General Du Lupin vann på Umåker var det spel mot ett mål. Idag möter han Giant Superman och honom hinner han aldrig ikapp.

Spetsbudet:

1 Eli Sea är vindsnabb och spetsar men släpper, 5 Flying Herkules vill nog ha rygg på favoriten som körs till ledningen av Fredrik B.

Korsdraget:

En bra Tsar D´Inverne är aldrig att leka med men hans insats i Elitloppet var inte bra. Han kan skrälla om han är i form.

V75-7

Favoriten:

Med två raka galoppmisslyckanden måste man känna en viss tveksamhet angående 6 Pine Yankees favoritskap. Jag garderar i alla fall,

Outsidern:

Jag lämnade 5 Highson klar vid senaste segern och han har verkligen utvecklats på slutet. Trots spåret rankar jag honom högt.

Spetsbudet:

6 Pine Yankee laddas förstås men jag tror inte att han hinner först då både 3 What A Topgun och framför allt 1 Oke Sund är snabba.

Korsdraget:

2 Chain Expert är också snabb ut, men här ska det smygas in i det längsta och det är ju Örjan bäst på i Sverige.

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

V75

V75-tips