Mejla

Carl Wangle

”Vem ska kunna stoppa honom? Jag vet inte...”

Carl Wangle inför Sprintermästaren • Systemförslaget och analysen, torsdag 5 juli

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: MALIN ALBINSSON/TR BILD
Perfect Spirit vinner kvällens V75–2 med en gäspning.

En av sommarens absoluta höjdpunkter – alla kategorier.

Det är dags för ännu en oslagbar Sprintermästarhelg.

Vem ska egentligen kunna stoppa en obesegrad Perfect Spirit?

Jag vet inte.

Att få vara på plats första helgen i juli, i ett soligt och travtokigt Halmstad, är som att vara nykär.

Ni vet, nervositeten, förväntningarna och så glädjen när startbilen släpper fältet är en oslagbar känsla.

Genom åren har vi fått se några osannolika prestationer i Sprintermästaren. Nuncio 2015, Uncle Lasse 2016 och så ifjol lekte Diamanten hem storloppet.

Jag kommer aldrig glömma när Uncle Lasse bombade runt Halmstadovalen och vann på 1.09,3. Det är något utav det värsta jag sett.

Jag är redan kär

I år det förspänt för Daniel Redén. Han selar ut tidigare USA-stjärnan Perfect Spirit som är obesegrad i Sverige. Han har visat att han besitter alla egenskaper för att bli en kommande världsstjärna.

Trots att motståndet är relativt tufft så har hästen lottats till ett drömläge i försöket. Och när Örjan Kihlström får chansen i storlopp från dessa lägen, med bästa hästen, ja då vet alla hur det brukar sluta. Perfect Spirit är den givna förhandsfavoriten och jag skulle bli mycket förvånad om hästen förlorar. Nej, det där är nog stenklart. Jag är redan kär.

Torsdagsomgången i övrigt besitter flera godbitar. Vi går igenom festen lopp för lopp.

Har ju toppchans

V75-1: Är helt inne på att Legoholm Zon kommer att göra ett topplopp. Snabb ut och får en bra resa. Min givna förstahäst. Bandit Brick är ju en dansk kanon som givetvis kan krossa allt och så var Dulco Di Quattro som en ny häst senast? Vad hände där?

V75-2: Perfect Spirit vinner med en gäspning. Vi går vidare i programmet.

V75-3: Lurigt lopp men familjehästen Lucifer Lane har ju toppchans att vinna. Men jag tycker inte att hästen varit som allra bäst i år. Det får bli alla sju hästar (fegt, jag vet). Varnar för Flying Fortuna som kan blåsa till ledningen här och därifrån blir hästen mycket svår att rå på. Pass upp.

V75-4: Enterprise med Björn Goop kan vara helt klar. Barfota runt om räknar jag med och hästen är snabb ut. Jag spikar utan att tveka. Enda hästen tror jag som kan utmana Perfect Spirit i finalen.

Måste vara dags nu

V75-5: Styrkeprov över 3 140 meter volt. Volocity de Vie måste det vara dags för nu. Hittar Jorma Kontio till ledningen och får dirigera fältet så kan han inte förlora. Men, hästen har svikit förr så jag garderar. Shorthanded Jag är grym när han vill och blir bortglömd. Jätterysaren heter Gute Band som har ett perfekt smygläge och Johan Untersteiner börjar få rejäl form på stallet igen.

V75-6: Återigen en favorit som har pole position. Det blir oerhört svårt att fälla Double Exposure. Jag tror ändå att Ultra Bright gör ett försök från ledningen.

V75-7: Tur att jag sparat strecken till slutet, för här kan nog alla vinna. Min förstahäst: J.J. Hon är urstark och slutar aldrig springa.

Kvällens tre bästa tips:

2 Perfect Spirit, V75-2:

En ny superstjärna. Vinner överlägset.

3 Enterprise, V75-4:

Snabb ut och Björn Goop i sulkyn. Räknar iskallt med seger från spets. Spikas.

9 J.J, V75-7:

Riktigt kapabel märr som måste liras. Carlos Söderström är en klassig hästkarl.

Carl Wangles V75-system:

V75-1: 5, 7, 9 (2-4)

V75-2: 2 Perfect Spirit (5-1)

V75-3: Alla sju hästar.

V75-4: 3 Enterprise (4-6)

V75-5: 4, 6, 8, 13, 14 (11-10)

V75-6: 2, 5 (9-6)

V75-7: Alla 14 hästar.

2 940 rader/1 470 kronor.

avCarl Wangle

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

V75-tips

V75

Halmstad