Sportbladets tips till V75

Publicerad:
Uppdaterad:

Så tippar experten till helgens lopp

Här är Sportbladets tips till lördagens tävlingar på Åby.

Den här veckan tippar Sportbladets expert Patrik Fernlund.

Vill du vinna miljoner? Ta rygg på oss!

V75-1

Loppet

Heat A av Åby Stora Pris – det kan vara spets och slut.

Tipsettan

Commander Crowe var inte sig lik senast då han vek ner sig ovanligt tidigt. Var mycket läcker vid segern i Hugo Åbergs Memorial då han tog ledningen efter en bit och sedan vann säkert. Örjan passar perfekt på den här stora och lite bekväma hästen och vi tror det blir ledningen nu och därifrån är det toppchans. Blir han av med täten finns ju open stretch men vi tror ingen tar en längd på honom från start.

Motbuden

Nahar har inte fått till det på sistone men såg jättefin ut senast före galoppen. Bergh låter ruskigt uppåt inför denna uppgift och spåret blev bästa möjliga. Han är stark och rejäl och kan tvingas att gå i dödens men det klarar han alla dagar i veckan över kort distans. Save the Quick var ruskigt bra i sto-EM och gick bra bakom tuffa grabbar senast och före det var hon tapper som trea. Toppform och given på lappen. Sebastian K. rankar vi fyra, konstigt kanske men vi tror man fokuserar mest på det andra heatet då spåret blev så dåligt här.

Skrällbudet

The Best Madrik är ständigt underskattad, med ett rygglopp är han riktigt vass över upploppet.

Spetsbudet

Tipset bygger på att Commander Crowe tar ledningen direkt.

! Statistik­vinnaren

Commander Crowe har vunnit 55 lopp under sin karriär.

V75-2

Loppet

Dåligt klass II-lopp där vi har en en spik.

Tipsettan

Linslusen A.U. är en fin typ som vi verkligen gillar. Han var bra som tvåa senast efter lång vila där Alfaz del Pi vann. Vettigt läge här och vi tror han rundar alla och han borde vara huvudet högre än de övriga. Inför det förra loppet var Åke Svanstedt lyrisk och då var det betydligt tuffare motstånd än vad det är på lördag så chansen borde vara väldigt god.

Motbuden

Electrifying gick med skor senast, men räkna med barfotabalans nu. Har visat kapacitet och är värst emot vår spik. Staro Green River har dåligt läge men gör inte bort sig i lägsta klassen.

Skrällbudet

Nepals Dandy såg fin ut som fastlåst efter tappstart senast på V75 och visade fin form.

Spetsbudet

Vi tror att Electrifying får överta av Baltazar.

! Statistik­vinnaren

Staro Green River har vunnit 35 procent av sina starter.

V75-3

Loppet

Klurig silverdivision, roligt spellopp.

Tipsettan

Åke Svanstedt håller Mr Chicago högt och han är på väg in i form igen. Fick ett alldeles för tufft lopp senast men såg fin ut gången innan och nu är det läge för ledningen. Vi tror han tidigt sitter i tät och därför får han tipset men det saknas inte motbud.

Motbuden

Arazi Boko är i fin form, kunde inte utmana vinnaren senast men var riktigt vass gången innan. Rygg ledaren eller tredje invändigt vore intressant för han kan spurta väldigt fort. No Deal blir troligtvis favorit och han har gått som en raket genom klasserna men har inte alltid ett perfekt trav. Risk för att bli fast nu men löser det sig kan han fälla alla med sin enorma styrka. Overtaker by Sib har spåret emot sig, mycket bra häst.

Skrällbud

Indescribable närmar sig formen igen, se upp för henne och Bonnies Maggie som kan rensa fint.

Spetsbudet

Mr Chicago efter en bit.

! Statistik­vinnaren

Mr Chicago.

V75-4

Loppet

Vi streckar sex hästar i detta rätt så luriga lopp.

Tipsettan

Falcon Håleryd är en mycket kapabel häst. Senast gick han med skor, men var tapper och föll med flaggan i topp. I Halmstad vid segern var han vass och han tål jobb och möter dessutom enklare motstånd nu. Bra chans men han är inte helt pålitlig. Ett plus om det blir barfota runt om.

Motbuden

Ohkotok Goj vann ett rätt så billigt amatörlopp senast och det är klar skillnad att starta på V75. Hästen är dock fin och nu blir det ett helstängt huvudlag eller ett norskt huvudlag och detta för att få honom mer alert. Vi har bra feeling för honom. Kaiser Broline är ingen hjälte till slut och lång distans är ingen fördel. Kan dock få bestämma i ledningen.

Skrällbudet

Working on a Dream kan få rygg på ledaren, inte helt borta därifrån med tanke på open stretch.

Spetsbudet

Kaiser Broline är våldsamt startsnabb, missar inte ledningen.

! Statistik­vinnaren

Working on a Dream.

V75-5

Loppet

Heat B av Åby Stora Pris – spets och slut här också?

Tipsettan

Sebastian K. var inte på topp i Hugo Åbergs Memorial och det kan vara så att han inte gillar regn och rusk. Gick i ledningen senast och fick flera tryckare på vägen men Åke Svanstedt svarade allt och han föll verkligen med flaggan i topp och fick enbart stryk av en smygkörd häst. Spåret är perfekt nu och från ledningen eller rygg på ledaren är det en toppchans. Det finns dock knappt någon bra rygg att få, så vi är helt inne på att Jorma kör i spets men han får inte använda spöet på hästen, det har Åke gett klara order om. Given tipsetta och vi spikar.

Motbuden

Save the Quick gillar vi som sagt och det är en järnlady som klarar av tuffa lopp. Allt beror på hur det gick i heat A, men vi tror inte Björn Goop laddar av henne speciellt hårt i det här loppet då de kan vara risk för ett lopp utvändigt ledaren. Hon ska helt klart med på lappen vid gardering, men det krävs en del tur för att det ska bli seger. Nahar kan hamna illa på det men är Bergh resolut kan han tidigt komma i en framskjuten position och då är han inte enkel att stå emot.

Skrällbudet

Återigen The Best Madrik – han är vass på speed. Riktigt vass.

Spetsbudet

Sebastian K.

! Statistik­vinnaren

Commander Crowe.

V75-6

Loppet

Spännande bronsdivision där det kan skrälla.

Tipsettan

Västerbo HighFlyer vann på bra sätt på V75 senast och visade att toppformen är på gång. Nu är det läge för ledningen om Redén laddar och därifrån är han hästen att slå för de övriga denna lördag.

Motbuden

Viking America var grym i sitt försök till Derbyt, men räckte sedan inte i finalen. Här har man fått ett bra utgångsläge och även om det inte blir ledningen direkt så räkna med att Kolgjini kommer att sända offensivt då hans häst tål ett tufft upplägg. Call Me Hanover var grymt läcker vid segern, men svek senast då man körde i täten. Spännande att se vad Johnny Takter upp nu kan göra och vi tycker fyraåringen är ett tidigt streck.

Skrällbudet

Elit Håleryd avslutade rappt på V75 i lördags och visade form. Med klaff kan han sitta där denna gång.

Spetsbudet

Vi tror att Västerbo HighFlyer tar en längd på Viking America och han är spetsfavorit.

! Statistik­vinnaren

Inget snack, Västerbo HighFlyer.

V75-7

Loppet

Mycket bra klass, detta blir ett sevärt race.

Tipsettan

Bradley höll bra senast. Feelingen är att Bergh kör offensivt.

Motbud

Perfect Toll har gjort två starter efter lång paus utan att se som allra bäst ut, men nu är tongångarna positiva från Svanstedt.

Skrällbudet

Dream Duo har fått två lopp i kroppen, intressant läge.

Spetsbudet

Paolo America är spetsfavorit. Dream Duo utmanar.

! Statistik­vinnaren

Tidied Accelerator har fin statistik.

Patrik Fernlund

Publicerad: