Trav

Killarna drog in 400 000 kronor - avslöjar V75-tips

Av: 

Minimedia

Madeleine Brohlin

TRAV

Experten och butiksägaren satte åtta rätt i onsdags – bjuder på spikar och drag till lördag

Laddat om för V75 Jimi ”Bombo” Makdesi från Norrviken Spel och Tobak  i Sollentuna. Samt Stefan ”Tarzan” Melander med hästen Timetosaygoodbye och spelexperten Jan Timonen.

Foto: Stall Travtips

Norrviken Spel och Tobak och spelexperten Jan Timonen gjorde succé på V86 i onsdags.

Tillsammans spelade de in 400 000 kronor på butikens andelsspel.

Nu delar succéspelaren Jan Timonen med sig av tipsen till V75.

– Mitt V75-drag har visat form en tid och över Bergsåkers långa upplopp kan han hinna fram trots svårt utgångsläge, avslöjar han.

Flera spelare runt om i landet vann storvinsten när V86 fyllde ett år i onsdags.

Hos Norrviken Spel och Tobak i Sollentuna spelade de in butikens största vinst hittills när det gäller andelsspel när de satte åtta rätt och drog in 398 976 kronor.

Ägarna Ruben Guanoluisa och Jimi ”Bombo” Makdesi har drivit butiken i snart ett år och i onsdags lossnade det.

Kunderna hade satsat 100 kronor var och kan nu hämta ut 30 600 kronor per andel.

Männen bakom succén är spelexperten Jan ”Timo” Timonen och Jimi ”Bombo” Makdesi  från spelbutiken – med lite hjälp av Harry Boy gjorde de systemet.

 – ”Bombo” kontaktade mig för spikar och drag till det tidiga andelssystemet. Spikarna jag föreslog var Pitch Command och Mellby Venus, ingen av de båda var favorit i det läget. Stefan ”Tarzan” Melanders Digital Darling var relativt lite streckad på morgonen och fanns i ”draggruppen”. Sedan plockade "Bombo" med någon egen idé och låste V86-5 på tre hästar, innan han lät Spik-Harry göra resten av jobbet, berättar Timonen.

Förutom alla rätt på trav den kvällen blev det ytterligare en vinst då butiken satte Europa-tipset – där blev det 31 800 kronor per andel.

”Jätterisk för favoritparad”

Nu när Timonen har tipsform bjuder han på tips till lördagens V75-tävlingar. Banan och vädret är avgörande om det blir skrällar eller favoriter.

– Man ska egentligen aldrig gissa utdelningar, men ska jag vara helt ärlig så tycker jag inte att lördagens omgång är speciellt tilltalande.

Blir det en bana som tillåter valfri balans, är det jätterisk för favoritparad. Skulle det däremot bli en bana som för första gången den här säsongen kräver broddar i skorna, blir det ”VM i gissning”.

Inget av dessa scenarion tilltalar mig personligen. Men som sagt; gissa utdelning är ingen lönande eller smart hobby och spela V75 bör man, säger han.

”Dunderfin”

Precis som i onsdags väljer Timonen att lita på Stefan Melander.

– Bästa spiken för min del är 7 Increase Workload i V75-6. En toppstammad kanon som inte rörde sig helt hundra i ett par starter i höstas, men sett dunderfin ut de två senaste starterna. Rapporteras fortsatt finfin.

– Från Stall Melander/Lundström kommer även trolige vinnaren av V75-3, gulddivisionen. Ungdomlige och supersnygge nioåringen 4 Timetosaygoodbye har en mycket lämplig uppgift.

Han har även hittat hästen som kan ge de stora pengarna.

– Mitt drag i omgången är senast vasst spurtande 11 Yosemite Boko i vidöppna och totalt profillösa V75-7. Hästen har visat form en tid och över Bergsåkers långa upplopp kan han hinna fram trots svårt utgångsläge. Min 80-talsidol Leif Witasp tränar och gästkörande hemmakusken Per Linderoth unnar jag alla framgångar, säger han.

Trots spelframgångarna vill inte Timonen vara allt för kaxig.

– Vi får hoppas på ”stäm” i de här tipsen men samtidigt är jag medveten om att ingen någonsin lyckats i detta forum då man liksom jag, "Bror Duktig-skryter" om senaste vinsterna. Men tack och lov kommer det ständigt nya anonyma tipsomgångar efter denna helg, skrattar Jan ”Timo” Timonen.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!