Varningen: Kan bli barfota runt om...

TRAV

STOCKHOLM. Funderat på hur du ska lösa kallblodsloppet i jackpotomgången på V75?
Ove A Lindqvist sticker ut hakan med sin egentränade Tomtegubben.
- Jag tror faktiskt att jag har bästa hästen. Sköter han sig är han oerhört bra, säger Lindqvist.

Det är dubbeljackpot i lördagens V75-omgång på Bergsåker där 34 miljoner kronor väntar på en ensam vinnare. Många spelare klurar bland annat på hur de ska hantera det på förhand öppna kallblodsloppet, tillika V75-5. Ove A Lindqvist sticker ut hakan och förordar sin Tomtegubben som har gjort succé sedan han kom till Umeåtränaren i mitten av december i fjol. Det har blivit fyra segrar på sju starter och nu är han en av de mest betrodda i V75. Ove A Lindqvist gästade på fredagen tv-programmet Vass eller Kass och gav nästintill klartecken på sin häst. Han meddelade även att det blir skoryck för första gången i hans regi.
- Jag tror på bra chans och nu kör vi barfota runt om. Jag körde jobb med honom i helgen och då joggade han 1.33 i 2000 meter och kändes oerhört bra, säger Ove A Lindqvist.
- Senast i Umeå körde jag med päronskor på isbanan och det fungerade inte alls. Det blev helt fel. Jag tror faktiskt att jag har bästa hästen för när den här sköter sig är han oerhört bra.
Varning för Coriano Ås
Ove A Lindqvist meddelar också att han tror mycket på Coriano Ås som kan vara ett skrällbud i V75-7. Hästen har visat finfin form en längre tid och senast vann han och Ove A tillsammans från ledningen. Nu har duon innerspår och Coriano Ås är ingen blixt den första biten så risken finns att han blir över.
- Jag tror på bra chans även här men jag tror inte att han kan ta någon ledning. Vi har provat en gång tidigare från spår ett bakom bilen och då hoppade han. Så vi får ta det lite lugnt och jag tror inte det blir ledningen men kanske rygg på ledaren. Jag är lite sugen på att köra barfota runt om, säger Ove A Lindqvist lite kryptiskt.

Michael Carlsson / Kanal 75