Experten: ”Wow, insatsen mäktig”

TRAV

Fem bästa V75-prestationerna – och den sämsta

Drottningen är krönt!

Wow, vilken häst och vilken prestation.

Cash Crowes insats var mäktig.

Det var en händelserik V75-omgång på Åby – som blandades med fartfest från start till mål – och en promenad i parken.

Storloppen Drottning Silvias Pokal, Kungapokalen samt gulddivisionen med en inbjudan till Elitloppet till vinnaren, satte färg på omgången.

Med mycket på spel kände man spänning i luften från alla aktiva.

Här är V75 bästa – och sämsta prestationer:

Vem: Cash Crowe

Kommentar: Var omgångens snackis inför. Hur ska Cash Crowe kunna vinna från spår 12?

Hon gjorde det och på vilket sätt!

Wow, vilken häst och vilken prestation. Att kliva runt hela fältet när ledaren fick bestämma tempot ska inte gå i det här gänget, men hon gjorde det ”omöjliga” och svepte fältet på bortre långsidan. Mäktigt!

Vem: Spring Erom

Kommentar: Frågan var vem som skulle få en elitloppsinbjudan? Händelserikt lopp med fart från start till mål.

Det blev en våldsam öppning för 12-årige Spring Erom men brydde han sig om det? Nej. När konkurrenterna tröttnade gick han ifrån och vann ohotad i mål. Tränaren Dan Widegren var mållös efter loppet och hälsade att det blir Elitloppet – bara hästen är frisk och kry efter loppet.

Vem: Diamanten

Kommentar: Tränaren Robert Bergh ryckte skorna och visst var det ett lyft. Loppet gick i ett lågt tempo för klassen och i sista sväng såg ledaren Deimos Racing klar ut. Men… Christoffer Eriksson lyckades hitta en väg mellan hästar på upploppet och fick chansen på open stretch, vilken spurt!

Vem: Bravo Navarone

Kommentar: Såg mycket fin ut, pressades till ledningen tidigt, fick bestämma i lugnt tempo för att sedan skruva upp det sista varvet och vinna enkelt.

Snygg styrning i ett händelsefattigt lopp men gick ifrån med lätta steg

Adrian Kolgjini efter segern: ”Känns som att hästen kan ta ett kliv högre upp och kunna utmana i gulddivisionen”.

Vem: Christoffer Eriksson

Kommentar: Gjorde det mesta rätt i omgången med tre (!) V75-segrar. Första segern kom i V75-3 med Bravo Navarone där det blev ledning från start till mål.

Sedan avslutade han med att vinna de två avslutande avdelningarna. Först med Nonstop Cheri i V75-6 med ett lopp från rygg ledaren och avgjorde på open stretch. Han avslutade sin dag med seger i Kungapokalen med Diamanten i V75-7.

Vem: Springfield

Kommentar: Som omgångens största favorit svek Springfield rejält.

Hästen blev av med ledningen, men gick genast ut i andraspår i ett försök att återta spets men fick svar. Han fullföljde loppet på innerspår men var slagen redan på bortre långsidan. En mycket svag prestation, undrar om hästen var riktigt frisk?

Jimmy Tapper