Sportbladets DD-tips

TRAV

Expertens system och tankar

Här är Sportbladets DD-tips till kvällens lopp på Solvalla & Bergsåker, onsdag 10 maj.

Spelstopp 21.40

TV 12 Sport 20.00

ATG24 18.00

✓ DD-1

Rankning: 4–6–11–7–5–12–2–10–1–9–8.

Kommentar: Här ska det vara två importerade jänkare som gör upp om segern. Tipsettan Dice Man behövde loppet senast. Var ringrostig. Körande Björn Goop var dock positiv till individen. För lite pengar på sig i förhållande till kunnande. Har ett ännu bättre startspår efter strykningen och det luktar verkligen ledningen. Med ett lopp innanför västen, och stigande formkurva, är han definitivt hästen att slå den här gången. En, eller den, som kan göra det är Robert Berghs Muscle Hustle. Har tyvärr sjabblat med travet i två raka starter och det oroar förstås en del. Men sköter han sig så har han överkapacitet. Eller som stallet hälsade: ”är den klassen av häst som borde varit med i Kungapokalen”.

✓ DD-2

Rankning: 4–9–6–3–1–8–5–2–10–11.

Kommentar: Det är i första hand Sapajou och Alorac Mathbell som gör upp om det här. Visst kan fler blanda sig i, men de två är de klart hetaste alternativen på förhand. Glöm att Sapajou missar ledningen. Han är snabb och det saknas egentligen konkurrens inledningsvis. Det är också den positionen han trivs allra bäst i. Stor chans att det bär hela  vägen. Om nu inte Alorac Mathbell äntligen får full utdelning på sin fina form. Orkade inte riktigt senast men gjorde det ändå bra. Tror att Westholm är rätt nöjd med uppgiften nu.

✓ DD-systemet 8 rader

DD-1: 4–6.

DD-2: 4–9.

✓ Vem tar spets?

DD-1: Har svårt att se någon hota Dice Man från att ta hand om den hett eftertraktade tätpositionen. Blir enkel ledning.

DD-2: Egentligen samma sak för Sapajou. Hästen är kvick och det egentligen enda hotet (stallkamraten Han Herred) ströks.

✓ ! Statistikvinnarna

DD-1: Med seger, i snitt, i var tredje start (sex vinster på 18 starter) är det Algot Zonett som är mest framgångsrik här.

DD-2: Det är kanske lite överraskande att det är Dennis de Castella som vinner mest frekvent (sju av 26) i det här gänget.

Martin Berg

ARTIKELN HANDLAR OM

Trav

Spel