Trav

Franska stjärnan gav formbesked

Av: 

Felix Björklund

TRAV

Up and Quick vann ”genrepet” inför Hugo Åbergs

Fyra är klara, men sex platser finns kvar att fylla till Hugo Åbergs.

Under söndagen skulle en av dessa delas ut till vinnaren i franska loppet i La Capelle.

Men ingen inbjudan kommer skickas – för sprinterloppets segrare har redan biljetten ordnad.

Det fanns ett stort svenskintresse i sprintuppgörelsen Prix de la Communate de Communes Thiera i Frankrike. Inte nog med att det travade fram två Jägersrohästar bakom startbilen – vinnaren i loppet skulle  även få en plats i Hugo Åbergs Memorial, samt lejonparten av den samlade prissumman om 100 000 euro.

En flopp- och en fin insats

Grupp II-loppet är en del i ett svensk-franskt samarbete kallat Challenge du Trot á Grand Vitesse 2017 och är ett av fyra lopp.

Storfavorit i loppet, och redan klar för Hugo Åbergs, var Up and Quick med Frank Nivard i sulkyn. För ekipaget var det ett bra genrep för Malmöloppet. De svenska utmanarna bestod av Lufti Kolgjini-tränade Venkatesh, samt Conrad Lugauers Breidabliks Nubbe. Den sistnämnda med unge Marc Elias som körsven.

Men för Venkatesh blev loppet en riktig flopp. Det blev galopp direkt efter att startbilen släppt fältet.

Men för lärlingen Marc Elias gick det bättre. 1 Breidablicks Nubbe öppnade starkt från innerspår och lyckades hålla ut Ave Avis i spetskörningen. Men när Nivard och 5 Up and Quick tog sig upp lämnade det svenska ekipaget över initiativet.

På upploppet rusade 6 Billie De Montefort förbi och närmade sig favoriten, även om Up and Quick aldrig riktigt utmanades om segern. Med den här förstaplatsen har Up and Quick chansen på de 50 000 euro i bonus som tilldelas den häst som startar i alla fyra lopp av Challenge du Trot á Grand Vitesse 2017 – och vinner minst tre.

För Elias del så körde han fint i den hårda konkurrens och tredjeplatsen var värd 14 000 euro.

Hugo Åbergs Memorial körs på Jägersro tisdagen 25 juli över Elitloppsdistansen 1 609 meter med bilstart. Vinnaren tar hem en miljon kronor.

Klara för Hugo Åbergs

Propulsion

  Twister Bi

Workout Wonder

Up and Quick

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!