”Blev bättre efter en utskällning…”

Foto: Stortränaren och Jägersro-profilen Lutfi Kolgjini om resan med Trav365 i de här tio åren, vad han tycker är bra - och mindre bra med sajten.
TRAV

Trav365 firar 10 år.

Stortränaren och citatsprutan Lutfi Kolgjinis syn på Sveriges största sajt:

– Ni är lite för mycket rubrikjägare, men journalistiken har blivit oerhört mycket bättre på senare år. Det var efter en utskällning av mig det blev bättre, säger han med ett skratt.

I slutet av januari 2007 kom Aftonbladets egen travsajt.

För många aktiva inom travsporten blev Trav365 en chock med en ny och aggressiv journalistik som aldrig hade skådats inom travet.

Så här minns stortränaren Lutfi Kolgjini starten av det som skulle bli- och är Sveriges största travsajt.

– Trav365 har förändrat en hel del i travet. I och med att kom en mediakanal som vi inte hade varit vana med tidigare. Inte bara sportens egna kanaler, det vill säga Kanal75 och travorganet, Travronden.

”Gav honom en omgång”

Vad tycker du om sajten?

– Ni är lite för mycket rubrikjägare för min smak. Sen tycker jag att journalistiken har blivit oerhört mycket bättre på senare år. Det är ju delvis på grund av mig, säger Ludde med ett skratt.

Berätta.

– Det var efter en utskällning av mig, till en av journalisterna hos er. Man ska skriva det som har sagts, inte förvränga det. Jag kommer inte riktigt ihåg vad det gällde, men jag gav honom en riktig omgång. Han bad om ursäkt och jag sa åt honom att ska du fortsätta ringa mig så ska du skriva exakt det jag säger.

– Som sagt, ni är lite för mycket rubrikjägare, men innehållet i artiklarna brukar tona ner rubriken, det är positivt.

”Ni är på rätt spår”

Kolgjini tycker Trav365 har en viktig roll i trav-Sverige.

– Ni gör ju ert för att göra sporten och framförallt spelet populärt. Det har ni säkerligen bidragit till med alla rubriker om storvinnare och så vidare. Men ni skriver mycket om sporten också, det är mycket bra. Inte bara spel.

Vad vill du se på Trav365 i framtiden?

– Jag tycker att ni är på rätt spår, det har jag tyckt länge. Journalistiken har blivit bra mycket bättre och det handlar lika mycket om sport och spel.

Trav365