Experten: ”Det är en straffspark...”

TRAV

Norska stjärnan hyllas: ”Häst utöver det vanliga” ”Straffspark på V86”

1 av 2 | Foto: ATG
Här vinner Ferrari B.R. före Trot Kronos och Ulisse Kronos på V75 i Momarken.

Han bollade med motståndet senast i den svensk-norska V75-omgången på Momarken.

Nu gör stjärnskottet Ferrari B.R. resan till Åby – för att starta på V86.

– Detta kan vara vår nya internationella stjärna på sikt, det är en straffspark på V86, säger norska tipsexperten Öivind Gröstad till Trav365.

Han kan vara Norges nya superstjärna. På onsdag får den svenska travpubliken återigen njuta av Per Oleg Midtfjeldts Ferrari B.R.

Förra starten vann han enkelt när Sverige och Norge anordnade V75 tillsammans på Momarken.

På onsdag startar stjärnskottet på Åby - och på V86.

 – Efter kriteriekvalet i fjol då han galopperade, tappade 60-80 meter, men kom tillbaka och vann, så började man förstå hur bra den här hästen är, säger norske spelexperten Öivind Gröstad till Trav365.

”Såg väldigt bra ut”

Topphästen hade bara ett lopp i kroppen då han gick ut och städade av hästar som Trot Kronos och Ulisse Kronos på Momarken.

– Han gick utan skor på hovarna för första gången då och visade att han blev snabbare från start på den balansen. Han mötte några bra svenska hästar, men det såg väldigt, väldigt bra ut, menar Gröstad.

Det vittnar segertiden på 1.12,9 över 2140 meter om.

”Väldigt speciellt häst”

Tanken var att Ferrari B.R. skulle ha startat på Klosterskogens fintrav i påsk, men kretsen kring hästen väljer att åka till Sverige, Åby och starta på V86 istället.

– Klosterskogen är en väldigt speciell bana och de har väl valt Åby som ett bättre alternativ för hästen vad gäller den kommande matchningen. Derbyt är det stora målet för hästen, men det är inte bara att gå ut och vinna det, vi har tidernas årgång vad gäller fyraåringar i Norge. Vi har säkert runt 15 riktigt bra hästar.

Per Oleg Midtfjeldt tränade Elitloppsvinnaren Steinlager som han förutom storsegern på Solvalla firade stora triumfer med.

Ferrari B.R. kan vara Norges nya superstjärna.

–  Detta kan vara vår nya internationella stjärna på sikt. Det är en häst utöver det vanliga och får han bara vara hel och frisk så blir det otvivelaktigt mycket intressant att följa honom. Det är svårt att jämföra hästar så där, det är en lång väg att gå innan han är på Steinlagers nivå, men det är en väldigt speciell häst, säger Gröstad.

”Står väldigt billigt inne”

Den norska gästen blir stor, stor favorit i V86-1 på Åby. Med all rätt, enligt experten.

– Han har inga pengar på sig i förhållande till sin kapacitet, han borde ha haft en miljon på sig. Han stod väldigt billigt i loppet på Momarken och ännu billigare här. Allt ser bra ut och det är en ren straffspark. V86 är ett fantastiskt spel och det är alltid skönt att ha en bra spik att luta sig emot, säger Öivind Gröstad.