Nyckelkusken: ”Det är min bästa chans”

TRAV

Kusktalangen kör tre favoriter på V75

Foto: Adrian Kolgjini och Pasithea Face.

Extra V75 från Färjestad under långfredagen.

Adrian Kolgjini kör tre favoriter och blir lite av nyckelkusk i omgången.

– Pasithea Face är min bästa segerchans, säger han till Trav365.

Under långfredagen avgörs traditionsenligt Extra V75 från Färjestad i Karlstad.

Omgången håller väldigt hög sportslig klass och förutom höjdpunkten Prins Carl Philips Jubileumspokal kryllar omgången av fina hästar.

Lite av nyckelkusk i omgången blir Adrian Kolgjini.

Anledningen: han kör tre favoriter.

För Trav365 berättar kusktalangen om chanserna.

”Känns jättebra på förhand”

– Pasithea Face i V75-1 är min bästa segerchans, säger Adrian Kolgjini till Trav365 och fortsätter:

– Loppet senast var över när vi inte kunde hålla ledningen och efter det så körde jag bara för att kunna vara tvåa-trea bakom Delicious och hon gick väldigt snabbt sista 500 meterna in mot mål.

Nu har ni fått innerspår bakom startbilen igen?

– Ja tyvärr, men jag kommer söka mig ut i andraspår tidigare den här gången, jag kommer vara mer offensiv och hon är riktigt bra. Jag tycker det känns jättebra på förhand.

I Prins Carl Philips Jubileumspokal har Adrian Kolgjini 9 Target Kronos (V75-7) till start, denne svek som jättefavorit på V75 senast.

– Han var bara sådär senast, jag tyckte inte det var det rätta trycket i honom sista 500 meterna som jag ville ha. Men, han fick öppna tufft på en bana som var seg och det satt i benen på honom när det var dags att köra och den som slog av honom hade inte varit med i någon spetskörning.

Så det var inte distansen och skor som fällde honom?

– Det är klart han är bättre utan skor.

Hur blir det på fredag?

– Nu drar vi växlarna, vi rycker skorna runt om och sedan får han tävla med norskt huvudlag, som fungerade väldigt fint på honom i slutet på fjolåret. Han känns klockren i jobb efter senast och jag tror på en stark insats.

”En av de mest kompletta”

I V75-4 sitter Adrian Kolgjini bakom favoriten 3 Like A Star, ett fyraårigt sto som Adrian håller högt.

– Hon var lite försämrad senast, men hon hade en 13-repa som satt i benen på henne. Nu känns hon jäkligt fin igen och hon står fortfarande väldigt billigt inne, som travare är det en av de mest kompletta travare jag har suttit bakom, hon har en enorm teknik. Faller bitarna på plats går hon hur långt som helst den här.

Uppgiften på fredag?

– Hon är fortfarande väldigt grön, men sköter hon sig och är som hon ska så räcker hon långt.

Avslutningsvis har Adrian Kolgjini även 9 Djali Boko som spelas till favorit i V75-6, denne gjorde debut för Kolgjinis senast och slutade då tvåa.

– Allting var perfekt med honom senast fram till första 1 000, då hände det som inte fick hända då han fick en tryckare och han blev het på kuppen. Vi valde att anmäla honom till tilläggslopp för att lära honom gå i ryggar, eftersom det blev soppa senast, säger Adrian Kolgjini och avslutar:

– Han gynnas av att gå i ryggar och han känns skitfin hästen, han står egentligen 20 meter för billigt till i det här loppet och då han visat att han tål aktuell distans så är det klart att han räcker långt.