Gör debut på V75: ”Jag tror på henne”

TRAV

Obesegrad efter fyra starter: ”Hon har aldrig varit trött efter ett lopp”

Foto: Gotlandstränaren Sten O Jansson startar Kinnonna Goj för första gången på V75.

Fyra starter och inte i närheten av förlust.

På lördag är det upp till bevis för travtalangen Kinnonna Goj som debuterar på V75.

– Hon har aldrig varit trött efter ett lopp och jag tror på henne igen, säger hästens tränare Sten O Jansson.

Sten O Jansson håller till på Gotland och i stallet finns för närvarande sju hästar.

– Jag tycker att det är ett lagom antal. Jag har haft 30-40 hästar någon gång, men det passar inte mig. Jag vill ge varje individ chansen att utvecklas och hos mig får hästarna den tid de behöver.

Visbytränaren har visat sig ha förmågan att ta fram talanger från ett ganska enkelt ursprung. Zahara Goj och Super Nice är två exempel på det och bägge var med i de större treårsloppen förra året.

Blev skadad

Om Kinnonna Goj blir lika bra återstår att se. Så här långt i karriären har hon gjort allt rätt.

– Hon skadades som tvååring och det tog tid. Kinnonna Goj visade tidigt att hon hade talang och tränade starkt innan hon blev skadad.

Det fyraåriga stoet har startat fyra gånger och vunnit lätt varje gång och nu tycker Sten O att det är dags att testa henne i lite tuffare sammanhang.

– Hon är stark och rejäl på alla sätt och det oroar inte att hon är lite orutinerad till skillnad mot några av konkurrenterna. Jag hoppas att hon kan hålla ledningen och då tror jag att hon blir svårslagen. Blir det en annan taktik finns chansen ändå, hon är stark som tusan. Hon kan se lite märklig ut i stilen, men hon galopperar inte och senast hade jag lättat henne lite i balansen och hon kändes ännu bättre än tidigare.

Matchas mot Svensk Travderby

Med på resan till Hagmyren är också Super Nice (V75-6) som matchas mot Svenskt Travderby.

– Jag var nöjd med honom senast i Gotlandslöpningen. Han sprang fort sista varvet och det var bra för honom att han fick sotas ur lite. Nu fick han ett iskallt spår igen och jag börjar bli smått irriterad över det. Det bästa spår han har haft när han mött tufft motstånd är 6 om jag inte minns fel. Från spår 8 är han utlämnad till vad de andra hittar på och jag hoppas förstås att det blir högt tempo första varvet. Super Nice ska vara som bäst om några veckor och jag ligger lite lågt även om jag vet att hästen är bra nog att vinna i klassen.

Hur tar man sig från Gotland till Hagmyren?

– Vi åker färjan fredag morgon och sedan övernattar vi hos min syster på fastlandet. Det oroar inte så mycket, är man tränare på Visbytravet är man van med lite längre transporter, det blir som en liten semester för oss, det är inget vi är vana vid, säger Sten O Jansson.

Joakim Brundin/Kanal75