Hade inte tänkt spela – vann 319 000 kronor

Ändrade sig i sista stund – bar frukt

Foto: Privat
Mikael Döle spelade in 319 000 kronor till sina vänner på V86
TRAV

Han hade inte tänkt att spela på V86 – men ändrade sig i sista stund.

Då spelade han in 317 000 kronor till sitt lag på ATG Tillsammans.

– Det hade gått tungt ett tag, och då börjar man tvivla på sig själv, säger Mikael Döle.


Mikael Döle har tillsammans med sina vänner spelat på V86 via ATG Tillsammans, och förutom en vinst på 40 000 kronor i början av året, så har det gått trögt.

En efter en har därför lagmedlemmarna ”gett upp”, och det var också nära att lagkaptenen Mikael Döle gjorde detsamma i onsdags.

Men med drygt en timme kvar till spelstopp på V86 så ändrade han sig, och tillsammans med några tappra vänner som var kvar i laget så blev det storslam på V86.

Laget spelade in 317 000 kronor.

”Lämnade in åtta minuter innan”

– Jag hade inte tänkt att spela i onsdags egentligen, det har gått trögt ett tag och då börjar man tvivla på sig själv. Jag satte mig med travet drygt en timme kvar till spelstopp, och lämnade in kupongen åtta minuter före start, säger Mikael Döle.

Kupongen kostade 300 kronor och innehöll två spikar.

– Jag spikade Jairo och Musique d´Inverne, berättar Mikael Döle.

Den häst som såg till att utdelningen på V86 i onsdags sköt i höjden var jätteskrällen Smedheim Solan, den var tidig för Mikael Döle.

– Jag hade lite feeling för den, jag har följt den i ett par starter och jag hade hoppats de skulle rycka skorna runt om på den i onsdags, nu blev det bara barfota fram men det räckte ju. Det gäller att inte släppa hästar som man jagat, till slut så sitter dom där.

”Då hade man inte behövt jobba”

Följde du travet i onsdags?

– Ja, absolut, jag tittar alltid på travet. Just V86 tycker jag också bättre om än V75, på V86 kan några favoriter vinna och det ändå betalar bra, vinner ett par favoriter på V75 så ger det ju ingenting längre. Men samtidigt, hade det varit lätt så hade man ju inte behöva jobba, skrattar Mikael Döle.
Har du funderat på vad du ska göra för pengarna?

– Nej, inte ännu. Men jag ska nog använda dom för att skaffa mig mer pengar, det har jag tänkt.

På lördag avgörs V75 i Gävle, har du någon vinnare?

– Jag har inte kollat så jättenoga, men 3 Global Unprotected (V75-3) och 3 Twister BI (V75-6) är väl två bra favoriter, sedan är 3 Valborg Marje (V75-2) lite av en favorithäst för mig, säger Mikael Döle.

Här är de fem högsta V86-vinsterna 00:33
ARTIKELN HANDLAR OM

V75

V86

ATG

Solvalla