Snackhästen flyttar – här är nye tränaren

TRAV

Han är en av landets stora snackhästar.

Nu har ägarna till Alfas Domino tröttnat på alla galopper – och flyttar löftet.

– Det är en osäker häst som har en oerhörd kapacitet, det ska bli spännande, säger nye tränaren Petri Puro.

Foto: ALN

Den treårige Rite On Line-sonen Alfas Domino har vunnit fyra lopp på 17 starter och tjänat 355 000 kronor. Hästen har visat prov på enorma fartresurser – men allt som oftast galopperat.

Flera gånger har hästen galopperat i slutskedena av loppen vilket hästens ägare har tröttnat på. Ägarkretsen har nu valt att flytta hästen från Akseli Lahtinen till Petri Puro i Halmstad. Hästen anländer till Puro under tisdagen och Puro säger så här till Trav365 om sitt nyförvärv.

– En av delägarna kontaktade mig och det är en så pass kapabel häst så jag kommer ta in honom i träning. Det är en osäker häst som har en oerhörd kapacitet när han går felfritt. Vad galopperna beror på vet jag inte, men det kommer visa sig. Vi kommer ge honom vinterträning för att sedan komma ut till våren. Han har gjort mycket lopp så han får vila nu, det är normalt då han varit med hela säsongen, säger Petri Puro.

Akseli Lahtinen är god vän med Petri Puro då han jobbat som lärling hos Halmstadproffset tidigare. Lahtinen är besviken – men ändå nöjd.

– Jag har pratat med Akseli. Han ville så klart ha hästen kvar men han är nöjd att den kommer till mig.

Tre jättelöften

I och med tillskottet har Puro nu tre topphästar till nästa års fyraåringssäsong. Pato, som vann Kriteriet, och Edward Ale är de andra två talangerna som gör att tränaren tror på ett bra 2012.

– Det känns bra, nu har jag bra laddat med fyraåringar till nästa år. Det är kul för jag har varit med och fightas mycket med de äldre hästarna, nu får man vara med på den här nivån igen.

Vem är bäst av Pato, Edward Ale och Alfas Domino?

– Jag tror Pato, säger Petri Puro.