Så ska chefen få stjärnan till Åby

Uppdaterad 2012-03-09 | Publicerad 2012-03-08

Franska stjärnan Sportchefen Ken Karlsson hoppas på Rapide Lebel till Olympiatravet.

Micke Nybrink vädjar till Åbytravet att fixa det franska monstret Rapide Lebel till Olympiatravet.

Sportchefen Ken Karlsson jobbar för fullt för att få stjärnan till storloppet.

– Det är en dialog inledd och jag räknar med att det blir en krokig väg innan vi får besked, säger Karlsson.

I sin krönika i Sportbladet skriver Micke Nybrink om den franska superhästen Rapide Lebel och menar att Åbytravet och ATG måste göra allt för att få hästen till Olympiatravet på Åby i mitten av april.

”När det gäller så här stora stjärnor ser jag appearance money som något givet. Stjärnor måste övertalas/smörjas och att ge dem en slant för att dyka upp är inget konstigt. En häst som Rapide Lebel förgyller och skulle göra Olympiatravet till ett glödhett lopp. Vem som ska betala? Äsch, det är ju som vanligt, det är vi, spelarna. ATG snyter lite deg ur öresavrundningspotten eller nallar på alla vinster som inte hämtats ut. Pengar kan omöjligt vara ett problem”, skriver han.

Världens bästa häst

Åbytravets Ken Karlsson berättar att han håller med Nybrink om att hästen borde komma till Sverige och storloppet.

– Det är vi överens om. Om Rapide Lebel inte är världens bästa häst så är han världens bästa valack. Det har han visat många gånger. Precis som vi jobbade på honom ifjol till Olympiatravet och Till Åby Stora Pris så kommer vi jobba för att få hit han nu. Det är en häst som står högt upp på önskelistan. Jag har mina hjälpredor i Frankrike som håller kontakt. I Rapide Lebels fall är det både ägaren och tränaren som är inblandad i processen, det är två ganska starka viljor. Det är ganska lång tid kvar och jag kan bara säga att det är en dialog inledd och jag räknar med att det blir en krokig väg innan vi får besked.

Två wildcard

Åbytravet kan dock inte ställa upp och betala flyg för hästen.

– Vi flyger inga hästar till Olympiatravet. Standard-önskemålet är att de vill ha flyg, men det är inte aktuellt.

Det är minst två hästar som får ett wildcard till loppet. Brioni är titelförsvarare och har en plats i loppet. Det kommer att köras tre uttagningslopp där ettan och tvåan går vidare.

– Sedan är det sista chansen på Solvalla. Den som vinner sista chansen får delta i Olympiatravet, men tackar de nej blir det ett tredje wildcard.  Jag kommer inte vara klar förrän lördag den 14 april efter att loppet på Solvalla har körts.

Intressanta franska hästar

I helgen är han på plats i Frankrike då Criterium de Vitesse avgörs.

– Jag ska scouta hästarna som tävlar och ha kontakt med mina kontakter och franska tränare.  Det är nu det är skarpt läge för mig.  Det finns några i helgens lopp som är halvintressanta. Royal Dream först och främst och Reve de Beylev. Det finns en handfull och titta på. Men de är inte förstavalet, där är Rapide Lebel och Timoko de mest intressanta franska hästarna.