Hannas glädje: ”Kul, men lite oväntat...”

TRAV

Tog hem prestigekampen på hemmaplan

Hanna Olofsson, 31, spöade upp kusklegendaren Jos Verbeeck, 59, i Björnkampen.

Priset: Ett unikt björnspjut.

– Det var verkligen jättekul men lite oväntat, sa Hanna.

Flera av landets bästa kuskar, kryddat med Jos Verbeeck (som har tagit 7600 segrar i karriären och vunnit både Elitloppet och Prix d’Amérique flera gånger), var på plats i Boden under måndagskvällen. De hade tidigare under dagen laddat upp med forspaddling och fiske före tävlingarna. Jos Verbeeck kopplade greppet direkt då han vann det första loppet i Björnkampen med Leemark's Ambrose. Men efter att de fyra loppen, som ingick i kuskmatchen, var körda så stod Hanna Olofsson som segrare. Detta trots att hon inte vann något lopp men hon samlade mest poäng under kvällen med jämna placeringar. Hanna vann på 39,5 poäng, före Christoffer Eriksson som hade 32,5 poäng och trea blev Jos Verbeeck med 32 poäng.

”Fasiken vilka pampar”

Noteras kan att Hanna Olofsson vinner Björnkampen 20 år efter att mamma Gunnel Fredriksson gjorde det.

– Det var verkligen jättekul men lite oväntat. Fasiken vilka pampar det var med här i dag, sa Hanna Olofsson i vinnarcirkeln efter att ha mottagit björnspjutet i hederspris.

– Jag vann inget lopp men jag var jämn och hästarna var fina och tog fina placeringar. Jag har ju kört det här några år så det känns väldigt bra just nu.

Michael Carlsson, Kanal75