Gänget bakom supervinsten

Publicerad 2016-12-14

Några ur vinnargänget tillsammans med ATG:s vinnarambassadör Hans G Lindskog

I lördags vann de 42,8 miljoner kronor på V75 – den femte största travvinsten genom tiderna i Sverige.

I lördagens Vinnare V75 som sänds i TV12 samt Vinnare V75 i TV4 kliver några ur gänget fram.

– Alltihopa är som en saga rent ut sagt. Det är helt osannolikt att ett gäng barndomskamrater, som bor på samma gata, lirar tillsammans och får till en sådan här vinst, säger ATG:s vinnarambassadör Hans G Lindskog, som har träffat vinnarna, till Trav365.

I lördags avgjordes V75 på Färjestad i Karlstad – skrällarna stod som spön i backen och en efter en trillade alla V75-system bort.

När de sju V75-loppen var körda återstod bara ett system med alla rätt.

Vinsten blev makalösa 42,8 miljoner kronor – den femte största travvinsten någonsin i Sverige.

Bakom vinsten stod ett kompisgäng på sju personer – och två personer som hade köpt in sig ”osett” i systemet.

De nio spelade för 840 kronor.

För Trav365 har lagledaren Patrik Olsson berättat om det galna dygnet efter jättevinsten – och nu kliver ytterligare några personer ut vinnargänget fram.

Det i lördagens V75-sändningar från TV12 och TV4.

”Hade sms-kontakt”

Totalt är det tre av de nio vinnarna som valt att ställa upp för en intervju framför kameran med ATG:s vinnarambassadör Hans G Lindskog.

– Alltihopa är som en saga rent ut sagt. Det är osannolikt att ett gäng barndomskamrater, som bor på samma gata, lirar tillsammans och får till en sådan här vinst, säger Hans G Lindskog till Trav365 och fortsätter:

– Två av killarna hade sms-kontakt under hela tävlingarna och följde lopp för lopp. När det var klart att de hade vunnit så sprang den ena hem till systemmakaren och gav honom en kram och frågade om det var sant. Först då begrep han vad som hade hänt.

I det nio personer stora vinnargänget är det sju nära vänner och grannar, och två för dem helt okända personer som valde att köpa in sig ”osett” i systemet via Tillsammans-sajten.

– De ville vässa till det hela lite och beslöt sig för att bjuda in andra i sitt andelslag på Tillsammans. Och de betonade att om inte de två okända personerna hade köpt in sig, så hade de kanske inte fått med skrällen i kallblodsloppet (V75-2) eller skrällen i treåringsloppet (V75-3), säger Hans G Lindskog och avslutar:

– Det är olika vem som skriver systemen, de har varsin vecka. En av dem spelar Harry Boy, men killen som gjorde systemet i lördags läser verkligen på, han lägger ner sig och är mönsterbrytare, han spelar emot experterna.

Se inslaget med vinnarna i lördagens Vinnare V75 i TV12 på eftermiddagen, samt i Vinnare V75 i TV4 vid 18-tiden.