Lämnade in två system – vann 10,3 miljoner kr

Galna V75-vinsten – efter skrällarna: ”Firade genom att öppna en flaska vin”

1 av 2 | Foto: MALIN ALBINSSON/KANAL75
Vinnaren spikade 2 Pacific Face med Giuseppe Lubrano i sulkyn på ett av sina system.
TRAV

Han lämnade in två helt olika V75-system – och satte sju rätt på båda.

Vinsten för pensionären i mellan-Sverige: 10,3 miljoner kronor.

– Han firade tillsammans med sin fru genom att öppna en finare flaska vin, säger ATG:s vinnarambassadör Hans G Lindskog.

Skrällarna radade upp sig på V75 i lördags.

När omgången var över så gav enbart sju rätt hela 4 617 863 kronor.

En spelare i landet lyckades dock vinna det dubbla, närmare bestämt 10 371 343 kronor.

Vinnaren, en pensionär i mellan-Sverige, som vill vara helt anonym, lämnade in två helt olika V75-system – som båda prickade in den svårfunna raden, som endast totalt fem system lyckades med.

Spikade skrällen

Det ena systemet kostade 3 240 kronor och hade en spik, elvaprocentaren 2 Pacific Face med Giuseppe Lubrano i V75–1. Systemet gav 5 185 255 kronor i vinst.

Det andra systemet var helt spiklöst och kostade 3 888 kronor, enligt ATG:s vinnarambassadör Hans G Lindskog, som varit i kontakt med mannen vid ett flertal tillfällen efter lördagens storvinst. Det systemet gav 5 186 088 kronor.

– Det är en van vinnare som har lirat på trav i väldigt många år. Han är travkunnig och läser på, säger Hans G Lindskog och fortsätter:

– De två systemen var helt olika och han spelar alltid på det sättet. På ena systemet hade han spik på Pasific Face i första och spred sedan strecken. Det andra var spiklöst. Det är helt fenomenalt.

”Tycker trav är skitkul”

Hur firade han vinsten på över tio miljoner kronor?

– Han såg racen och han firade med sin fru på lördagskvällen genom att öppna en finare flaska vin. När jag pratade med honom under måndagen var han ute på promenad som han brukar vara några gånger i veckan.

– Han tycker trav är skitkul, det är en vanlig kille som arbetat inom industrin i hela sitt liv. Han kände sig lycklig och glad. Det är en skicklig travspelare helt enkelt.

Här är de fem högsta V75-vinsterna 00:35
ARTIKELN HANDLAR OM

V75

Trav