Edlund: ”Blev inte besviken”

Foto: Johan Edlund sammanfattar tävlingarna från Boden i sin krönika
TRAV

Jag hade stora förväntningar på Jämtlands Stora Pris (V75-6).

Och jag blev inte besviken.

Det var ett travlopp med ”extra allt”.

Med fem centimeters marginal vann Call Me Keeper.

Jämtlands Stora Pris har ofta bjudit på spännande lopp, för oss ”äldre” är Zoogins vinst mot Copiad 1995 ett minne för livet, men även årets upplaga blir ett lopp att komma ihåg.

Det var full fart från början, taktiska drag under resans gång och ett dramatiskt upplopp där Call Me Keeper, från utvändigt ledaren, med liten marginal höll undan för El Mago Pellini som liftat med i vinnarens rygg.

Call Me Keeper har fått mest rubriker för sitt framgångsrika tävlande i Frankrike, han tränas av Daniel Redén, och bara gjort två starter på svensk mark på det senaste halvåret.

Erik Adielsson ville tidigt förbättra sin position, han hamnade mitt i fältet, men Adrian Kolgjini(El Mago Pellini) stack, i en smart manöver, före och vägen till ”dödens” blev längre än väntat för Call Me Keeper.

Upploppet blev sedan en kamp mellan Call Me Keeper och El Mago Pellini där den förstnämnde var först över mållinjen.

Hur hade resultatet blivit om Kolgjini inte släppt ner Adielsson framför sig varvet kvar? Överbetyg till båda hästarna men också till trean i mål Nimbus.C.D. som verligen flög fram över upploppet.

Han vinner nästa gång.

I övrigt:

I den första avdelningen var favoriten East Herkules chanslös på spets utan hamnade i ”dödens” och sågs aldrig med chans. I stället blev det en enkel spurtvinst för Lass Neo (streckad på 1%) som fick ett behagligt lopp av Jennifer Tillman.

Skrattmatch i V75-2 för favoriten Solör Stegg som var helt överlägsen. En tuff inledning i fjärdespår genom första sväng för att nå spets var inget som bekom Solör Stegg som i mål var 20 meter före tvåan. Körande Torbjörn Jansson, som varit med om ett och annat i sulkyn, såg ut som ett barn på julafton efter loppet. Jag förstår honom.

Lekstuga i V75-3 för Erik Adielsson och Sir Ratzeputz som kom till spets efter 500 meter och sedan drog ”skiten” ur sin konkurrenter och var suverän 1.10.0/kort distans. Utan tvivel så har Sir Ratzeputz höjt sin nivå rejält de senaste starterna. Mer Erik Adielsson i V75-4 där han, trots 20 meters tillägg, kom till ledningen efter 400 meter med Cash A Cheque EM utan att bruka mycket kraft. I mål skiljde bara en nos till Survival Kit och visst borde Cash A Cheque EM vunnit enklare.

Omgångens största favorit Valentino Strix floppade rejält i V75-5. Stefan Söderkvist misslyckades i starten och hamnade i tredjespår och var tvungen att ta ”dödens” men Valentino Strix var inte i balans och galopperade uppgivet. En usel favorit. Nu vann i stället Digital Control och Robert Bergh, som länge låg sist, efter en stark spurt. Söderkvist tog dock revansch i V75-7 när han styrde Oki Doki Face till seger(för samma tränare som Valentino Strix), efter ett smyglopp.

Erik Adielsson är landets formstarkaste V75-kusk för tillfället. De fyra senaste lördagarna har han vunnit nio(9) V75-lopp.

Snyggt jobbat.

Johan Edlund