Micke Nybrink tillbaka på banan

TRAV

Semestern är över.

Allas vår favoritkrönikör inom travet, Micke Nybrink, är tillbaka på jobbet igen.

– Läsarna ska vara med på hugget direkt. Jag går bäst efter vila, meddelar Nybrink.

Veckorna med sol och bad är över. Nu är det jobbet som gäller för Micke Nybrink.

– Det känns väl bra att vara tillbaka igen, även om det så klart är härligt att vara ledig, säger han.

Stor del av semestern har tillbringats på västkusten och Micke Nybrink har faktiskt inte varit hemma särskilt mycket under de här veckorna.

Travet då, hur står det till med formen?

– Den tror jag är bra. Jag har följt med travet under semestern och det brukar dessutom alltid gå bra när man kommer tillbaka. Så läsarna bör nog rygga direkt. Jag går bäst efter vila. Sen måste jag ställas av någon vecka när jag tappar formen, haha.

Vad ser du mest fram emot nu när du är tillbaka?

– Derbyt ska bli intressant. Roligt att se Commander Crowe igen, och sedan ska det bli spännande med Vala Boko också. Det är helt rätt att starta i Derbyt med henne.

Antar att du följt fighterna mellan Going Kronos och Citation även fast du varit ledig?

– Det har varit oerhört sevärda dueller vilket är kul, men det har också visats gång på gång hur viktigt det är med en startsnabb häst. Man måste nästan ha det för att ha någon chans. Nästan ingen klarar av att vinna från dödens. Så därför är det extra kul med Ludde och Going Kronos. De sätter färg på storloppen. För om ingen gör nåt blir det ointressanta lopp där ledaren speedar ifrån. Alla kan ju gå sista varvet på 1,10, typ.

Säkert många som är intresserade av några "drag" framöver från din sida. Några att bjuda på?

– Givetvis. Det är bara att läsa mina krönikor. Och glöm inte: det är bäst att passa på nu när jag vilat mig i form, avslutar Nybrink med ett skratt.

Mattias Spante, Minimedia